Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA

Luetić: '' Izjava ministra Beroša o sankcijama za zaposlene u zdravstvu koji nisu cijepljeni, a odbit će testiranje, primarno se ne odnosi na liječnike''

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore
Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako oni zdravstveni djelatnici koji se ne budu htjeli ni cijepiti, ni testirati na Covid-19, neće moći raditi ni primiti plaću, iz Hrvatske liječničke komore kažu kako se to ne odnosi na njih.

"Radi se o pitanju iz radnog prava, što nije primarno područje aktivnosti Komore. Hrvatska liječnička komora može istaknuti da se izjava ministra Beroša o sankcijama za one zaposlene u zdravstvu koji nisu cijepljeni, a odbit će testiranje, primarno ne odnosi na liječnike", odgovoreno je u petak iz Hrvatske liječničke komore na molbu portala DNEVNIK.hr da prokomentiraju najnovije izjave ministra zdravstva.

Ministar zdravstva Vili Beroš je, naime, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera kazao kako zdravstveni djelatnici koji se ne žele ni cijepiti, ni testirati, neće moći pristupiti radu.

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, i Martina Bolšec Oblak Predsjednik HLK-a Luetić reagirao na Plenkovićevu izjavu o cijepljenju: "Čudi me to." Otkrio i kad očekuje vrhunac četvrtog vala

''Napravit će problem sustavu i sebi. Sustav će trpjeti jer će morati tražiti zamjenu za takve pojedince, a oni će neopravdano izostati s posla i neće dobiti naknadu za to'', poručio je ministar.

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, i Martina Bolšec Oblak Predsjednik HLK-a Luetić reagirao na Plenkovićevu izjavu o cijepljenju: "Čudi me to." Otkrio i kad očekuje vrhunac četvrtog vala

U odgovoru Hrvatske liječničke komore njezina predsjednika Krešimira Luetića, istaknuto je kako je do sada cijepljeno oko 90% liječnika.

''Očekujemo da će se većina preostalih liječnika cijepiti u roku predviđenom za cijepljenje nakon prebolijevanja bolesti. Također, kod onih iznimno rijetkih liječnika koji se odbijaju cijepiti, HLK očekuje da će se redovito testirati'', zaključuju u HLK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene