Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAMJENA IDENTITETA

Niz pogrešaka u KBC-u Split: "Djelatnici su znali flomasterima napisati ljudima ime i prezime po rukama"

Katastrofalna pogreška u KBC-u Split - 3
Katastrofalna pogreška u KBC-u Split - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Doktor Zdeslav Benzon iz Hrvatskog liječničkog zbora, podružnice Split, stao je u obranu ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića koji je dao ostavku nakon što se utvrdilo da je u kratkom razdoblju došlo do dva slučaja zamjene identiteta pacijenata.

Splitsko-dalmatinska županija ima najviše oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Doktor Zdeslav Benzon iz Hrvatskog liječničkog zbora, podružnice Split, komentirao je situaciju u KBC-u Split.

Pročitajte i ovo Katastrofalna pogreška u KBC-u Split - 3 ZAMJENA IDENTITETA Kako je došlo do katastrofalne pogreške u KBC-u Split? "Bolnici smo dali i kopiju osobne sa slikom štićenice!" Ivan Kaštelan Provedeni nadzori u KBC-u Zamjenu pacijentica u Splitu istražuje i policija: Zaposlenici otkrili kako je moglo doći do takvog propusta

"Pozdravljamo moralan čin profesora Meštrovića, ali smatramo da on kao ravnatelj bolnice nije izravno odgovoran za ružnu stvar koja se dogodila. Mislim da se može istražiti tko je odgovoran za ovaj slučaj", izjavio je Benzon za N1

"Kada vam odjednom dođe 50 pacijenata iz Doma za starije bez dokumenata, mnogi nisu kontaktibilni, djelatnici su znali flomasterima napisati ljudima ime i prezime po rukama. Nažalost, moguće je da se ovakav slučaj dogodi jer nitko nije pripremljen za ovakve slučajeve kada odjednom puno pacijenata dođe.

Vjerojatno je do greške došlo kod prijema pacijenata i došlo je do zamjene povijesti bolesti, to je moja pretpostavka", kaže Benzon.

Kada se pronađe pravi krivac ostavka profesora Meštrovića ne bi smjela biti prihvaćena, smatra Benzon koji hvali ravnatelja Meštrovića. 

"Dosta je napravio za splitsku bolnicu u pogledu opreme i organizacije i bilo bi šteta da ostanemo bez tako dobrog ravnatelja u ovom trenutku", zaključuje.

Zbog već druge zamjene identiteta u splitskom KBC-u ravnatelj Julije Meštrović podnio je zahtjev za razrješenje. U kratkoj izjavi za javnost rekao je da će obnašati dužnost ravnatelja do odluke Upravnog vijeća KBC-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene