Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz propusta

Ravnatelj splitskog KBC-a stavio mandat na raspolaganje nakon još jedne zamjene identiteta -pacijentica pokopana pod krivim imenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split, prof. dr. Julije Meštrović dao je svoj mandat na raspolaganje zbog još jedne zamjene identiteta pacijenata, a za koju je, kako doznajemo, saznao u ponedjeljak kasno poslijepodne.

U ponedjeljak poslijepodne u KBC-u Split otkrivena je još jedna zamjena identiteta pacijenata koja se dogodila još s 10. na 11. travnja. Dvije pacijentice, jedna iz doma u Seget Vranjici, a druga iz doma u Dicmu, zaprimljene su u približno isto vrijeme te je došlo do zamjene njihova identiteta. Naime, pacijentice su bile teškog zdravstvenog stanja i nisu mogle jasno komunicirati niti se odazvati na ime.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna''

Kako doznajemo, dijagnoze su ispravno vođene, ali pod krivim imenima. Da cijela situacija bude još tragičnija, jedna je od pacijentica preminula 16. travnja, a pokopao ju je član obitelji druge pacijentice i ne znajući da u lijesu nije njegova tetka. Sve je otkriveno nakon što su djelatnici bolnice u dom u Seget Vranjici pokušali vratiti pacijenticu koja nije bila ona pod čijim su je imenom vodili.

Zbog tog propusta djelatnika KBC-a Split ravnatelj prof. dr. sc. Julije Meštrović obavijestio je ministra zdravstva Vilija Beroša da je pokrenuo unutrašnji nadzor, stavio svoj mandat na raspolaganje te i pismeno zatražio razrješenje s dužnosti ravnatelja, o čemu će se očitovati Upravno vijeće te ustanove.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u utorak će započeti nadzor u KBC-u Split, a o utvrđenome će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Podsjetimo, prvi poznati slučaj dogodio se 2. svibnja kad je zdrava štićenica splitskog Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici zadržana u KBC-u Split, dok je korisnica koja je bila pozitivna na COVI-19 vraćena u dom. Samo srećom nije došla u kontakt s drugim štićenicima doma i spriječen je prijenos virusa.

Također, još uvijek nije razriješen ni slučaj pacijenta s Brača od kojeg se zarazila rodbina na otoku te nije poznato je li iz bolnice pušten na kućnu njegu nakon što se zarazio COVID-om.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene