Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Splitu do kraja tjedna počinje brzo antigensko testiranje na COVID-19, rezultati poznati već nakon 15 minuta

U Hrvatskoj je u ponedjeljak potvrđeno 1886 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 59 osoba. Na bolničkom liječenju je 2629 osoba, 277 pacijenata je na respiratoru.

* U Hrvatskoj je 1886 novih slučajeva zaraze

* Preminulo je 59 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

18:46 Brzo antigensko testiranje na koronavirus za građane će u Splitu početi najkasnije do kraja ovog tjedna, a 15-ak minuta nakon testa znat će se je li pacijent pozitivan, najavila je u ponedjeljak ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

"Županjski Nastavni zavod za javno zdravstvo u Splitu zasad je nabavio oko 4000 testova za brzo antigensko testiranje koje je naša nova usluga i potrebno je nekoliko dana da se za nju organizacijski pripremimo te vjerujemo kako ćemo do kraj ovog tjedna početi s tom uslugom za građane," rekla je za Hinu ravnateljica Karin.

Pojasnila je da će na brza antigenska testiranja moći dolaziti pacijenti "samo s uputnicom liječnika opće medicine''.

Dodala je kako će negativni na brzom antigenskom testiranju biti upućivani na PCR testiranje.

15:20 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 73 novopozitivne osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminulo je šest osoba.

Zaraza je potvrđena kod osam osoba iz Pregrade, po šest iz Zaboka i Zlatara, po pet iz Donje Stubice, Krapine, Đurmanca i Tuhlja, četiri iz Svetog Križa Začretja, po tri iz Klanjca, Oroslavja, Mača i Marije Bistre, po dvije iz Bedekovčine, Budinščine, Desinića, Konjščine i Velikog Trgovišća te kod po jedne osobe iz Gornje Stubice, Hraščine, Jesenja, Kraljevca na Sutli, Lobora, Radoboja i Zlatar Bistrice.

Oporavilo se još 167 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 1635.

Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalaze se 33 pacijenta sa SARS CoV-2 infekcijom. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 12 pacijenata.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 64 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je 10 na respiratoru. 

13:54 U Zagrebačkoj županiji su 343 novozaražene osobe.

U Samoboru i Velikoj Gorici su po 64 nova slučaja, 56 ih je u Zaprešiću, 23 u Ivanić-Gradu, 22 u Svetoj Nedelji, 20 u Brdovcu, po 13 u Vrbovcu i Dugom Selu, devet u Kloštar-Ivaniću, po osam u Sv. Ivanu Zelini i Dubravi, sedam u Jastrebarskom, šest u Križu, pet u Jakovlju, po četiri u Bistri i Kravarskom, tri u Pisarovini, po dva u Mariji Gorici i Brckovljanima, dok je po jedan novozaraženi iz Pušće, Dubravice, Klinča-Sela, Stupnika, Orla, Pokupskog, Rugvice, Preseka, Rakovca i Bedenice.  

12:09 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 425 obrađenih testova danas je 159 pozitivnih na COVID infekciju.

Iz Splita je 95 novozaraženih, iz Kaštela ih je 15, iz Omiša devet, iz Solina osam, iz Sinja šest, a iz Dugog Rata pet. Po tri su nova slučaja u Podstrani i Runovićima, dva u Trilju, a po jedan u Imotskom, Makarskoj, Trogiru, Baškoj Vodi, Brelima, Dugopolju, Klisu, Lećevici, Podbablju, Podgori, Postiri, Tučepima i Cisti Provo.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 93 su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2684 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 195 COVID pozitivnih u KBC-u Split, a 11 je pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su četiri osobe; tri muškarca u dobi od 79, 85 i 84 godine te jedna žena u dobi od 85 godina. Preminuli su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju, izvijestio je Stožer SDŽ-a.

12:05 Prema podacima ZJZ-a Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda obrađena su dva uzorka (u nedjelju nije bilo testiranja) od čega je evidentiran jedan pozitivan slučaj na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 135 zaraženih. Broj pozitivnih u Međimurskoj županiji danas iznosi 1553. 

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 140 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 12 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno šest pacijenata. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 117 pacijenata, a u tercijarnom respiratornom centru smještena su 23 pacijenta. Na respiratoru se nalazi 10 COVID pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su tri osobe s posljedicom COVID-19, muškarci u dobi od 64, 60 i 75 godina, od kojih dvojica u terminalnoj fazi teških kroničnih bolesti. U zdravstvenom sustavu na COVID-19 pozitivno je 11 liječnika, 27 medicinskih sestara i jedan bolničar. U samoizolaciji se nalaze četiri liječnika i 15 medicinskih sestara.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije obavještava i kako je tijekom dana stiglo dodatnih 1250 brzih antigenskih testova kojima će se testirati svi korisnici domova za starije i nemoćne diljem Međimurja. 

12:01 U laboratorijima za mikrobiologiju KBC-a Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 323 uzorka, od kojih je 147 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih jučer je bilo na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (41), slijede područja gradova/općina Našice (21), Belišće (11), Valpovo (9), Đakovo (8), Čepin (7), Donji Miholjac (6), Bizovac, Donja Motičina, Petlovac i Podgorač (po 3), Beli Manastir, Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Đurđenovac, Erdut, Gorjani, Koška, Marijanci, Petrijevci i Punitovci (po 2), Feričanci, Kneževi Vinogradi, Popovac, Satnica Đakovačka, Semeljci, Šodolovci, Trnava i Viškovci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 247 oboljelih od COVID-19, i to 191 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 43 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 56 pacijenata s tim oboljenjem.

U protekla 24 sata preminulo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1935. godine, a najmlađa 1951. godine. U samoizolaciji se na području OBŽ-a trenutačno nalaze ukupno 2392 osobe.

Policija je provela 29 provjera osoba u samoizolaciji. Prilikom provjere jedne dojave građana utvrdili su kršenje te mjere (u Dalju), dok su u 28 samoinicijativnih provjera sve osobe zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 236 nadzora objekata (219 samostalno i 18 s nadležnim inspektorima), no nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, izvijestili su iz Stožera OBŽ-a. 

11:49 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je 13 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. S područja grada Ogulina njih devet, iz Josipdola tri te iz Plaškog jedan. U samoizolaciji se nalazi 918 osoba.

U OB-u Karlovac hospitalizirano je 58 COVID pozitivnih pacijenata, jedna je osoba otpuštena s bolničkog liječenja, nije bilo preminulih. U OB-u Karlovac ukupno je 14 pacijenata na respiratoru, od toga njih osam COVID pozitivnih. U samoizolaciji se nalazi 10 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, 9 ostalih zdravstvenih djelatnika te 18 nezdravstvenih djelatnika. 

U OB-u Ogulin na COVID odjelu hospitalizirano je 40 pacijenata, jedna osoba je otpuštena s bolničkog liječenja, nije bilo umrlih. 

U Specijalnoj bolnici Duga Resa hospitalizirano je 29 COVID pozitivnih pacijenata, jedna je osoba preminula. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika, 23 medicinske sestre/tehničara, šest ostalih zdravstvenih djelatnika te sedam nezdravstvenih djelatnika, izvijestio je Stožer Karlovačke županije.

11:34 Na području Zadarske županije su 103 novozaražene osobe od koronavirusa. Novozaraženi izolaciju provode na području sljedećih gradova i općina: 58 u Zadru, po šest u Biogradu na Moru i Kalima, četiri u Sv. Filipu i Jakovu, po tri u Benkovcu i Poličniku, po dva u Ninu, Pagu, Jasenicama, Stankovcima, Zeuniku Donjem te po jedan u Obrovcu, Bibinju, Gračacu, Kukljici, Novigradu, Sukošanu, Posedarju, Vrsima i Privlaci.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 309 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 2339 stanovnika, a od koronavirusne bolesti oporavilo se 346 osoba. Testiranjem u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar utvrđeno je da je još dvoje korisnika i jedan djelatnik pozitivno na koronavirus. U ovome trenutku na području Zadarske županije je 1600 aktivnih slučajeva zaraze.

Od posljedica infekcije koronavirusom preminulo je pet osoba, dvije u Općoj bolnici Zadar, 73-godišnji muškarac i 82-godišnja žena, te tri u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar, muškarci u dobi od 78 i 83 godine te 90-godišnja žena.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 59 pacijenata, od kojih je devet na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru smještena su 23 pacijenta, izvijestio je Stožer Zadarske županije. 

11:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga osam slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o po četiri osobe iz Dubrovnika i Župe dubrovačke, tri iz Metkovića (sve tri osobe su korisnici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković), tri iz Korčule te po jednoj osobi iz Konavala i Ploča.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i devet osoba ženskog spola, a za osmero njih utvrđena je epidemiološka veza.
Izliječeno je 18 osoba.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 56 osoba pozitivnih na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri su na invanzivnoj ventilaciji, tri na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan je na kisiku. U posljednja 24 sata obrađeno je 99 uzoraka. U samoizolaciji je 1487 osoba, izvijestio je Stožer Dubrovačko-neretvanske županije. 

11:12 Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba objavio je da će sve zagrebačke srednje škole od 14. prosinca prijeći na online nastavu. Više pročitajte OVDJE 

U Zagrebu je registrirano 235 pozitivnih osoba od 676 provedenih testiranja. 

11:04 U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata potvrđeno 1886 novih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su Nacionalnog stožera. Na bolničkom je liječenju 2629 osoba, 277 je na respiratoru. Preminulo je 59 osoba. Što je sve rečeno na konferenciji za medije Nacionalnog stožera, pročitajte OVDJE.  

11:02 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 58 osoba oboljelo je od COVID-19; 29 ih je iz Šibenika, 10 iz Knina, sedam iz Drniša, pet iz Vodica, tri iz Murtera te po jedna osoba iz Skradina i Biskupije.

Oboljela je i korisnica Centra za inkluziju Šibenik, kao i štićenik Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Pirovcu.

Trenutačno je 558 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.
U šibenskoj bolnici trenutačno se liječi 41 osoba, od kojih su tri na respiratoru, a u kninskoj bolnici trenutačno se liječe 22 pacijenta. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 2300 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 17 uzoraka za testiranje na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer Šibensko-kninske županije. 

10:35 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je kako je nakon pristiglih preostalih nalaza testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 na području županije potvrđeno 13 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutačno je aktivno 879 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 87 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se njih 97, od čega je 12 osoba na respiratoru. U OB-u Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1942. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

U školama na području županije trenutno je zabilježeno 99 pozitivnih učenika, u samoizolaciji ih je 759, a pozitivno je i 38 nastavnika, dok je njih 30 u samoizolaciji. Od nenastavnog osoblja, 15 ih je pozitivno, a 23 u samoizolaciji. Model online nastave se provodi u 69 razreda pri čemu dvije škole, Osnovna škola Gola i koprivnička Osnovna škola "Braća Radić" online nastavu provode u potpunosti, odnosno za sve učenike, izvijestio je Stožer Koprivničko-križevačke županije.  

10:30 Na području Primorsko-goranske županije danas su 184 novozaražene i 264 ozdravljene osobe. Broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 na području županije danas je manji za 82 osobe u odnosu na jučer i iznosi 2913. Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađena 704 testa.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, broj hospitaliziranih pacijenata u bolnici koje se liječe od COVID-19 je 146 pacijenata. Od tog je broja na respiratoru njih 18. Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, umrle dvije osobe.

9:19 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 25 je novozaraženih koronavirusom, a izliječene su 63 osobe.

13 oboljelih je iz Senja, 10 iz Gospića te po jedna oboljela osoba iz Otočca i Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 1849 osoba, od čega je 519 aktivnih slučajeva. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 38 osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutačno su 1354 osobe, javili su iz Stožera Ličko-senjske županije. 

9:15 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

74 novozaražene osobe su iz Bjelovara, deset ih je iz Čazme, pet iz Rovišća, po četiri iz Grubišnog Polja i Nove Rače, tri iz Daruvara, po dvije iz Garešnice i Velikog Trojstva, a po jedna iz Sirača, Dežanovca, Hercegovca i Velikog Grđevca.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutačno je na liječenju 47 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih četvero na respiratoru. Također, 25 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čeka jesu li nalazi pozitivni na koronavirus ili ne. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 2025 osoba, izvijestio je županijski Stožer. 

9:12 Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 82 novozaražene osobe s područja Istarske županije.

Za 68 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod pet zaraženih epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima: po dvije osobe iz Rijeka i Zagreba te jedna iz Siska. U epidemiološkoj obradi nalazi se devet osoba.

Izliječene su 73, a trenutačno su 703 aktivne COVID pozitivne osobe. U mjerama samoizolacije nalaze se 1004 osobe.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID pozitivna osoba (1925. godište) s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je Stožer Istarske županije.  

9:10 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata je 125 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (19 osoba iz Vukovara, 18 iz Županje, 16 iz Vinkovaca, 9 iz Nuštra, 6 iz Cerne, po 5 osoba iz Iloka i Negoslavaca, po 4 iz Borova, Gradišta i Privlake, po 3 osobe iz Ivankova i Jarmine, po 2 iz Babine Grede, Drenovaca, Gunje, Lipovca, Starih Jankovaca i Vere te po 1 osoba iz Banovaca, Bapske, Bršadina, Cerića, Čakovaca, Gaboša, Ilače, Komletinaca, Markušice, Mikluševaca, Nijemaca, Otoka, Petrovaca, Prkovaca, Rokovaca, Štitara i Šarengrada). Preminule su dvije osobe.

Trenutno je u županiji 80 osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19. U protekla 24 sata testirano je 113 ljudi. U samoizolaciji na području županije je 1659 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 48 radnika iz sustava zdravstva (11 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 11 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva su 32 radnika (3 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, 4 drugih zdravstvenih radnika i 10 nezdravstvenih radnika), izvijestio je županijski Stožer. 

8:33 U Sisačko-moslavačkoj županiji danas je devet novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o pet osoba iz Siska, tri iz Kutine te jednoj iz Popovače, izvijestio je županijski Stožer. 

7:56 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno su aktivna 463 slučaja zaraze koronavirusom, što je 46 manje nego u nedjelju. U kućnoj izolaciji nalazi se 396 osoba, a 67 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 1237 osoba, izvijestio je Stožer Požeško-slavonske županije. 

7:16 Nacionalni stožer u 11 sati trebao bi održati konferenciju za medije. U 15 sati trebala bi biti i sjednica Vlade na kojoj će, prema najavama samog premijera Plenkovića, biti usvojena odluka o dodatku na plaću svim zdravstvenim radnicima koji rade s COVID pacijentima.

7:09 U Hrvatskoj je u nedjelju potvrđeno 2899 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime je prijeđena brojka od ukupno više od 150 tisuća slučajeva zaraze u Hrvatskoj od početka pandemije.

U nedjelju je u Karlovačkoj županiji preminuo najveći broj COVID pozitivnih pacijenata u jednom danu, njih pet. U Splitsko-dalmatinskoj županiji u jednom danu preminulo je čak 10 osoba. Podatke lokalnih stožera od nedjelje pogledajte OVDJE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna šef ureda za hitne situacije Pavle Kalinić ima koronu: "Mislio sam da nije ništa, a onda sam se počeo osjećati kao krpa"

Pročitajte i ovo Liječnici, ilustracija - 2 Premijer obećaje povećanje Nepravda u borbi protiv korone: "Oni koji su se javili raditi na COVID odjele kažnjeni manjom plaćom"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene