Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili rezultate testiranja

Jedan tjedan prije zimskih praznika zagrebačke srednje škole prelaze na online nastavu. Lovrić: "Učenici nisu masovni prenositelji"

Od nešto više od 2000 testiranih učenika asimptomatska zaraza utvrđena kod 1 posto osnovnoškolaca te kod 2,23 posto srednjoškolaca.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba objavio je da će sve zagrebačke srednje škole od 14. prosinca prijeći na online nastavu.

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević "Ovo nije dio kampanje" Pavičić Vukičević preuzela zagrebački Stožer, opozvala odluku o obveznim maskama na otvorenom: "Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana" Sanja Musić Milanović Sanja Musić Milanović Prva dama cijepila Zagrepčane i poručila: "Cijepljenje je jedini put za izlaz iz ove situacije"

Na konferenciji za medije objavljeni su i preliminarni rezultati testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola.

Cjelokupni rezultati testiranja bit će poznati tijekom dana, a zasad se zna da je od nešto više od 2000 testiranih učenika asimptomatska zaraza utvrđena kod 1 posto osnovnoškolaca te kod 2,23 posto srednjoškolaca.

"To nam potvrđuje da učenici nisu masovni prenositelji te da se virus ne širi u razredima i školama. U 75 posto zagrebačkih razreda gdje se pojavio COVID samo je jedan učenik bio pozitivan, a u ostatku dva učenika. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti model C za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca", rekao je pročelnik Ivica Lovrić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene