Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj zaraženo još 70 osoba, troje oboljelih preminulo: Na Velesajmu građani čekaju na cijepljenje u redovima, izbila i svađa s redarom

Aktualno Galerija Cijepljenje Dom sportova u Zagrebu - 1 Cijepljenje Dom sportova u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje na Velesajmu Cijepljenje na Velesajmu Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje Dom sportova u Zagrebu - 2 Cijepljenje Dom sportova u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje Dom sportova Cijepljenje Dom sportova Foto: DNEVNIK.hr +11 Cijepljenje Dom sportova u Zagrebu Galerija 1/16 >>
U Hrvatskoj je u utorak potvrđeno 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tri osobe su preminule, a broj aktivnih slučajeva je 418.

* do danas ukupno 359.736 zaraženih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* preminule 8205 osoba

U nastavku pratite razvoj događaja iz  minute u minutu:

13:34 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze iznosi 11. U samoizolaciji se nalazi 20 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se dva pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru.

13:31 U Zagrebu je zaraženo šest osoba, a ozdravljenih je 10. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obrađena su 362 uzorka, od kojih su dva bila pozitivna.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali tri novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za osam osoba. Sve su tri obrađene pozitivne osobe za sada negativne epidemiološke anamneze.



U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika. Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba cijepljeno je 1.747 osoba. Trenutno je u gradu Zagrebu 31 aktivan slučaj.

12:40 Na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze od COVID-19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno osam osoba od čega su dvije osobe na respiratoru.

11:41 Na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 222 uzorka od kojih je tri bilo pozitivno na koronavirus. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, rođena 1943. godine.

Na bolničkom liječenju nalazi se šest osoba koje su oboljele od COVID-19, i to tri u Kliničkom bolničkom centru Osijek i tri u Općoj županijskoj bolnici Našice. U samoizolaciji se trenutno nalazi 267 osoba.

Načelnik Stožera Mato Lukić izvijestio je na konferenciji za novinare da je na području županije procijepljenost prvom dozom 44,9 posto odraslog stanovništva, odnosno 28,8 posto drugom dozom cjepiva, što je, ustvrdio je, više od nacionalnog prosjeka.

"Na svim punktovima nastavlja se redovito cijepljenje drugom dozom, dok će nova akcija masovnog cijepljenja biti u dvorani Zrinjevac u Osijeku, a o terminu će javnost biti informirana", rekao je Lukić.

11:35 U posljednja 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 418.

Među njima je 181 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata.

Preminule su 3 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 359.736 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8205 preminulo, ukupno se oporavilo 351.113 osoba od toga 74 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 3679 osoba. Do danas je ukupno testirano 2,143.600 osoba, od toga 5506 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 28. lipnjem utrošeno je 2,545.040 doza cjepiva. Dosad je 1,482.581 osoba cijepljena s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 1,062.459 primilo obje doze. Na dan 28. lipnja utrošeno je 15.428 doza cjepiva.

11:26 Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 487 obrađenih testova, danas je šest novooboljelih osoba. Ukupno 597 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 20 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.

11:24 U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, jedna osoba je preminula. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 23 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih su dvije u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Oporavilo se pet osoba i broj aktivnih slučajeva je 51, dok je od početka epidemije zabilježeno 22.087 osoba pozitivnih SARS-CoV-2 virus.

10:44 Na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od COVID-19 infekcije. Trenutno je 23 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici liječi se šest pacijenata, od kojih su dva na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 182 osobe.

10:26 U Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih, a ozdravilo je osam osoba. Trenutno je aktivno 16 slučajeva.

Iz županije podsjećaju da su u svih osam ispostava županijskog Doma zdravlja ustrojeni posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva i cijepiti sve zainteresirane stanovnike županije.

10:23 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom (utvrđen antigenskim testom). Izliječeno je osam osoba.

U posljednja 24 sata obrađeno je 477 uzorka. U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je pet osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji su 222 osobe.

10:15 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, nije bilo preminulih COVID pozitivnih osoba te 89 osoba u samoizolaciji.

Putem PCR testiranja su testirane 64 osobe, a putem brzog testa za detekciju antigena 58 osoba. Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi sedam osoba u Općoj bolnici Karlovac.

10:10 Građani se i danas cijepe na Velesajmu u Zagrebu. Čeka se u redovima.

10:02 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od COVID-19, tri osobe su izliječene. Na liječenju na COVID odjelu Opće bolnice Gospić trenutno se nalaze tri hospitalizirane osobe.

10:00 Na području Međimurske županije obrađeno je 105 uzoraka, od čega je evidentiran jedan pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus.
U protekla 24 sata oporavilo se šest osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 23.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 17 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su tri pacijenta, otpuštena su dva pacijenta, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

9:39 U Primorsko-goranskoj županiji je 11 novooboljelih te sedam ozdravljenih osoba, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije 79.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 571 uzorak briseva. Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata je šest. Na respiratoru se nakon osam uzastopnih dana bez liječenih osoba nalazi jedan pacijent.

9:35 U Domu sportova se od 8 sati ujutro cijepilo 300 nenaručenih građana.

9:24 U Istri je ispitano 330 uzoraka briseva na COVID-19. Svi su negativni. U mjerama samoizolacije nalaze se 153 osobe. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su tri osobe.

9:22 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih pozitivnih slučajeva. Trenutno je aktivan jedan slučaj zaraze korona virusom (COVID-19), jedna osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 65 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 97 uzoraka.

9:08 U Zadarskoj županiji 32 su novozaražene osobe koronavirusom, a većinom se radi o kontaktima već prethodno pozitivnih osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 225 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 548 stanovnika, a ozdravilo je 35 osoba pa su trenutno 154 aktivna slučaja koronavirusne bolesti. Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je devet pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

8:49 U Vukovarsko-srijemskoj županiji su dvije nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih je jedna pozitivna na PCR testiranju, a jedna na brzom antigenom testu (obje su osobe iz Vinkovaca). Preminula je jedna osoba.

Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 207 osoba. U samoizolaciji na području županije je 196 osoba.

8:40 Jedna žena iz Virovitice, pozitivna je na virus SARS-CoV-2, među šezdesetero testiranih u posljednjem 24 satnom razdoblju. Na bolničkom liječenju je četvero pacijenata u Općoj bolnici Virovitica.

8:34 Građani od ranog jutra na cijepljenje prvom i drugom dozom na lokaciji Dom sportova, Trg Petra Krešimira Ćosića 11. Cijepljenje organizira Dom zdravlja Zagreb-Centar, a ujutro nije bilo gužve. 

8:21 Na području Koprivničko-križevačke županije nema zabilježenih novih slučaja bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno sedam slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su tri osobe, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze četiri osobe.

8:16 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba.

7:50 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno nema na liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom, a na opservaciji je 14 pacijenata. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 100 osoba.

7:06 U Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu do srijede 30. lipnja 2021., građani će se moći cijepiti protiv COVID-19 bez najave. Mogu se cijepiti građani Zagreba, ali i stanovnici drugih dijelova Hrvatske. Cijepljenje se obavlja na tri lokacije u Zagrebu na kojima će cijepljenje provoditi Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, a građani mogu prvu dozu cjepiva od ponedjeljka i u Školi narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar” u Rockefellerovoj ulici 4, kojeg organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u vremenu od 9:00 do 15:00 sati.

Od 9 do 11 sati će se cijepiti osobe u dobi 65 i više godina i osobe s kroničnim bolestima, a od 11 do 13 osobe u dobi 40 i više godina, te od 13 do 15 sati mlađi od 40 godina. Isti raspored vrijedi i za utorak, 29. lipnja, dok je u srijedu predviđeno cijepljenje prije i poslije podne. Za cijepljenje se nije potrebno posebno najavljivati, ali je broj osoba koje se mogu cijepiti u jednom terminu ograničen na 800 do najviše tisuću, objavio je HZJZ. 

7:00 Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin u razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrila je kako će se vjerojatno uvoditi nagrade i bonusi za građane koji prime cjepivo protiv koronavirusa. > Opširnije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene