Obavijesti Video Pretražite Navigacija
212 novozaraženih, 3 osobe preminule

Najviše novih slučajeva u Zagrebu i Dalmaciji, loše vijesti stigle i iz Slavonije. Korona u sve više domova za starije diljem Hrvatske

Nacionalni stožer u subotu je objavio da je zabilježeno 212 novih slučajeva zaraze, preminulo je još troje oboljelih. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je ukupno 1333.

* U Hrvatskoj je zaraza koronavirusom potvrđena kod 16.007 osoba

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Preminulo je 269 osoba

* Trenutačno je 1333 aktivnih slučajeva

* Na bolničkom je liječenju 271 oboljela osoba

* Na respiratoru je 25 pacijenata

Tijek događaja pratite u nastavku:

14:09 Od jučer je evidentirano osam novih osoba pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, odnosno na području Grada Krapina (3), Općine Veliko Trgovišće (2), Grada Klanjec (1), Grada Zabok (1) i Općine Hum na Sutli (1).

Preminula je jedna osoba s područja Općine Kraljevec na Sutli. Pristiglo je i 69 negativnih nalaza, dok se čekaju rezultati za još jedan uzorak. Ukupni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 101.

13:04 Jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije je preminula od COVIDA-19. Muškarac (1945. godište), imao je i brojne komorbiditete i preminuo je u bolnici u Osijeku.

U posljednja 24 sata, testirano je 50 uzoraka na SARS-CoV-2. Od navedenih, 41 nalaz je bio negativan, jedan uzorak se čeka, a osam osoba je pozitivno na koronavirus. Četiri muškarca i četiri žene imaju blaže simptome bolesti.

Od njih osmero, dvoje je srednje, a četvero mlađe životne dobi, a osim toga, virusom SARS-CoV-2 su zaraženi i jedna majka s djetetom (novorođenče), koji su do sada bili u samoizolaciji i kontakt su ranije inficiranog. Uz njih, još troje dolazi iz samoizolacije ranije zaraženog, a za preostalo troje se epidemiološki utvrđuje gdje su se inficirali korona virusom.

Osam osoba se oporavilo od COVIDA-19. U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano petero COVID-19 pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 257 osoba.

12:32 U posljednja 24 sata od ukupno 197 nalaza (24 Ogulin) pristiglo je šest pozitivnih nalaza na COVID-19 za područje Karlovačke županije. Oboljela su četiri muškarca i dvije žene.

Tri osobe su iz Karlovca, jedna iz Duge Rese, jedna iz Ogulina i jedna iz Cetingrada. Zbog pozitivnog učenika Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana iz Ogulina epidemiološkom obradom stavljen je jedan razred (11 učenika) u samoizolaciju i 4 profesora. Daljna epidemiološka obrada je u tijeku.

U samoizolaciji nalazi se 608 osoba i utvrđeno je jedno kršenje mjere.
Do sada je oboljelo 325 osoba.

12:17 U Međimurskoj županiji testirano je 158 osoba, 56 uzoraka je negativno, a ostali su u obradi. Od jučer uzetih neobrađenih uzorka, dva nalaza su pozitivna, a 81 je negativan.

Do sada je ukupno testirano 6553 osoba. Trenutno je 728 osoba u samoizolaciji (pozitivni na COVID 19 virus i njihovi kontakti).

12:12 U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi starije životne dobi nepoznatog izvora zaraze, koja je odmah i hospitalizirana u Općoj bolnici Varaždin.

Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji time je i dalje 13, a navedenoj brojci valja pribrojiti još dvije osobe iz druge županije, koje se ovdje liječe. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 5 osoba, od čega su četiri osobe iz Varaždinske županije, dok se na liječenju kod kuće nalazi 10 osoba.

U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih, nalazi se 106 osoba.

11:33 Na području Zadarske županije tri su nova slučaja zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba riječ je o obiteljskim kontaktima.

Dvoje novooboljelih je iz općine Preko, a jedna osoba je iz Benkovca.

U samoizolaciji je 275 osoba, nadzor je istekao za njih 7383, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 163 uzorka.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 16 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je jedan na respiratoru.

Tijekom jučerašnjeg dana preminuo je jedan pacijent koji je bio na COVID odjelu, a riječ je o starijem muškarcu (1929. godište) koji je bio kronični bolesnik.

11:07 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 108 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 97 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 810 osoba, a ukupno je testirano 8693 osobe.

Na posljednjem testiranju obrađen je 81 uzorak, od kojih je 19 pozitivnih osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

10:52 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od COVID-19 infekcije, dvije mlađe osobe s prebivalištem u Kninu i jedna osoba koja trenutno boravi na području Vodica, a prebivalište joj je izvan Hrvatske.

Trenutno je 19 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Četiri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovan je 147 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 93 osobe.

10:32 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 530 obrađenih testova danas je 36 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 16, Imotskog 2, Kaštela 2, Omiša 3, Sinja 4, Solina 2, Vrgorca 1, Dicma 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane i Ciste Provo 1 osoba.

Od 36 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 18 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1041 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 33 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru.

10:28 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata četiri su novooboljele osobe od COVID-19. Po dvije oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca.

Ukupno je oboljelo 167 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 48 aktivnih slučaja, 117 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule. U protekla 24 h testirano je 46 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 230 osoba.

10:27 Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 217 slučajeva. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 18 osoba (1 Grad Samobor, 2 Grad Velika Gorica, 3 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 2 Općina Brdovec, 1 Općina Bistra, 1 Općina Klinča Sela, 2 Općina Stupnik, 1 Općina Brckovljani, 1 Općina Rugvica), a izliječeno je 11 osoba. Jedna osobna je preminula 24.9.2020. s područja općine Brckovljani.

Od 18 novooboljelih osoba osam su kontakti prethodno oboljelih, četiri slučaja su povezana sa svadbama, dok je za šest slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 96 osoba.

Zbog pozitivnog učenika OŠ u Dugom Selu učenici jednog razreda stavljeni u samoizolaciju. U Domu za starije osobe na području Rugvice utvrđen je pozitivitet kod jednog djelatnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

10:26 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o četiri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za njih pet je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Slivna (utvrđena ep. veza), jednoj muškoj osobi iz Metkovića (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području županije.

U posljednja 24 sata preminula je jedna ženska osoba iz Konavala (1955. godište). Izliječeno je osam osoba – tri iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 15 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. U samoizolaciji je 347 osoba.

10:20 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije novih je 9 slučajeva zaraze COVIDOM 19.

Pet novooboljelih osoba vezano je uz jedan privatni dom za starije osobe na području grada Bjelovara, po jedna novooboljela osoba je s područja grada Čazme, općine Rovišće, općine Đulovac i grada Bjelovara.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako je trenutno zaraženo 27 osoba koronavirusom, jer je u posljednja 24 sata 10 osoba skinuto je s evidencije oboljelih.

Trenutno se u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi 441 osoba.

10:01 U posljednja 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1333. Među njima je 271 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 25 pacijenata.

Tri osobe su preminule. Preminule su dvije žene, u Dubrovniku i Zagrebu i muškarac u Zadru.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 16.007 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 269 preminulo, ukupno se oporavilo 14.405 osoba, od toga 102 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 9257 osoba.Do danas je ukupno testirano 289.024 osoba, od toga 4575 u posljednja 24 sata.

9:33 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 23 nove pozitivne osobe na COVID-19 (17 osoba iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Ivankova, 1 iz Drenovaca i 1 iz Posavskih Podgajaca s dugotrajnim boravkom u našoj županiji, a sa prebivalištem izvan naše županije). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 786, od kojih je 696 osoba izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je u županiji osam osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 106 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 11.069. U samoizolaciji na području županije je 241 osoba.
 

9:11 U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 323 uzoraka briseva (185 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan, epidemiološka obrada je u tijeku.

Izliječena je jedna osoba. Trenutno je šest aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 76 osoba.

9:05 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19.

Jedna osoba je s područja grada Siska te je poznat izvor zaraze, jedna osoba je s područja općine Lekenik i u tijeku je epidemiološka obrada. Dvije osobe su s područja općine Topusko i poznat je izvor i mjesto zaraze, one predstavljaju dio oboljelih u epidemiji zarazne bolesti COVID-19 koja je zahvatila mali privatni obiteljski dom za starije i nemoćne. U tom domu dosad je oboljelo 7 osoba i to 4 korisnice i 3 djelatnice doma.

8:59 U Primorsko-goranskoj županiji danas je osam novozaraženih, od kojih su četiri osobe iz doma za starije u Delnicama što je ukupno sada 65 zaraženih iz doma.

Jedan je korisnik zbog pogoršanja simptoma prebačen u bolnicu. Ukupno je sada u KBC-u hospitalizirano 6 osoba.

Ostali novozaraženi su kontakti prethodno zaraženih osoba: jedna osoba je učiteljica iz Ravne gore pa jedan razred, zbog prevencije, ide u samoizolaciju, a jedna je korisnica jednog malog doma za starije u Rijeci što se upravo epidemiološki istražuje.

Danas je 5 ozdravljenih osoba i 445 osoba u samoizolaciji.

8:56 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Jedna je osoba proglašena zdravom, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku na području županije je deset aktivnih slučajeva bolesti COVID-19.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 210 slučajeva bolesti COVID-19.

8:44 U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježena su 33 slučaja novooboljelih osoba nakon 794 testiranja na koronavirus, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i dodali da su među zaraženima učenik i učiteljica u osnovnoj školi.

Devet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 20 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, jedna je osoba došla iz Bosne i Hercegovine, jedna je povratnik s godišnjeg odmora, a kod dvije je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije.

Posljedično tome, za 145 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

U domovima za starije i nemoćne osobe u Zagrebu nije bilo novooboljelih osoba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod učenika i učiteljice osnovnih škola te je mjera samoizolacije određena za 19 učenika i četiri učenika srednjih škola pri čemu je samoizolacija određena za 83 učenika.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 321 aktivan slučaj, a 1826 osoba je u samoizolaciji, izvijestili su iz Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar".

Također podsjećaju da je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima u Zavodu od 8 do 12 sati.

8:36 Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je ukupno 206 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novozaražene osobe imaju boravište na području Općine Vuka, tri Grada Đakova, a po jedna na području Grada Osijeka te općina Čepin, Drenje, Strizivojna i Šodolovci.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 19 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su pet na respiratoru. Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 71 kontakt osobu novopozitivnih, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno 503 osoba.

8:15 Zamjenici dubrovačkog gradonačelnika Jelki Tepšić određena je samoizolacija zbog kontakata s osobom pozitivnom na koronavirus, a koja nije službenik Grada Dubrovnika, izvijestili su u subotu iz dubrovačke Gradske uprave.

Ističu kako Tepšić nema simptome, ali će sukladno uputi epidemiologa u samoizolaciji biti do 8. listopada. Prethodno su od početka pandemije u samoizolaciji bili gradonačelnik Mato Franković, druga mu zamjenica Orlanda Tokić te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene