Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pet osoba preminulo

U Hrvatskoj 70 novooboljelih, porast broja zaraženih u jednoj županiji, vraćaju maske u školu i razmatraju nove mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u ponedjeljak ujutro, prema podacima Nacionalnog stožera, 70 novozaraženih koronavirusom. Preminulo je pet osoba, a 24 zaražene osobe su na respiratoru.

* U Hrvatskoj je zaraza koronavirusom potvrđena kod 14.992 osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminule su ukupno 253 osobe

* Trenutačno su 2002 aktivna slučaja 

Tijek događanja pratite u nastavku:

14:25 U Međimurskoj županiji devet je novih pozitivnih nalaza na koronavirus, u škole se vraćaju maske, a razmatra se ograničavanje broja ljudi na svadbama na 50, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Nakon što je jučer zabilježen veći broj zaraženih s jedne svadbe, iz Stožera ističu da je od izbijanja koronakrize to prvo povećanje broja pozitivnih. Dodaju da je slučaj lokaliziran i stavljen pod nadzor epidemiologa te da je do sada ukupno 20 pozitivnih osoba povezano s navedenom svadbom održanom 12. rujna. U sljedećim danima moguće je evidentiranje još povezanih slučajeva.

Međimurje trenutno ima 55 aktivnih slučajeva. Deset osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 20 osoba sa svadbenih svečanosti, pet osoba kontakti su s oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 12 osoba kontakti ranije potvrđenih slučajeva, tri su se osobe vratile s ljetovanja, tri su strani državljani koji rade na području županije i dvije osobe koje su se zarazile izvan Hrvatske.

Vraćena je mjera obveznog nošenja zaštitnih maski u osnovnim i srednjim školama. Inače, u obrazovnom sustavu, a povezani sa svadbom 12. rujna, tri su oboljela učenika i jedan nastavnik. Mjera samoizolacije određena je za ukupno 18 nastavnika te šest razrednih odjeljenja. Svima je organizirana online nastava.

14:03 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je devet novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Donje Stubice (3), Krapine (1), Oroslavja (1), Zaboka (1), Zlatara (1) te općina Desinić (1) i Zagorska Sela (1), priopćio je Stožer KKŽ-a. 

12:20 Stožer civilne zaštite Grada Varaždina zbog trenutačno zadovoljavajuće epidemiološke situacije donio je odluku da od utorka 22. rujna 2020. godine učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina i njihovi nastavnici ne moraju nositi zaštitne maske u učionicama za vrijeme trajanja nastave. 

12:09 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji dva su nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Radi se o dvije ženske osobe iz Karlovca i epidemiološka obrada je u tijeku.

Do sada 28 oboljelih osoba ima poveznicu sa crkvenim zborom, od čega su četiri učenika srednjih škola te je u izolaciji jedan razred Gimnazije Karlovac, jedan razred Šumarsko-drvodjeljske škole i dva razreda Ekonomsko-turističke škole, izvijestio je Stožer Karlovačke županije.

11:43 Na području Šibensko-kninske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Oboljele su dvije mlađe osobe s prebivalištem u toj županiji kojima je boravište u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje su i epidemiološki obrađene.

Trenutačno su 33 aktivna slučaja oboljenja od infekcije COVID-19. Tri se osobe liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

11:41 U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađen je 201 uzorak, a samo dva nalaza bila su pozitivna na koronavirus. Novozaražene osobe su iz Đakova i Đurđenovca.

U istom vremenu epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije odredili su samoizolaciju za još 75 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutačno 445 osoba.

Među osobama u samoizolaciji od jučer se nalaze i dva djelatnika te 30 učenika iz više škola. U tom su broju i učenici jednog razreda osnovne škole s područja grada Osijeka kojima je ta mjera određena nakon što je jedan učenik bio pozitivan na koronavirus. Za njih je organizirana nastava na daljinu.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su dva na respiratoru.

11:33 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je osam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedan slučaj pozitivne osobe koja ima prebivalište u drugoj županiji.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): po dvije u gradu Slavonski Brod i općini Bebrina te po jedna osoba iz općina Oriovac, Sibinj, Bukovlje i Vrpolje. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 605, dok je broj aktivnih slučajeva 118.

Hospitalizirano je 15 osoba, a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 578 osoba. U županijskoj karanteni nalazi se jedna pozitivna osoba.

11:20 U samoizolaciji je i razred Srednje talijanske škole u Rijeci, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Prema preporuci epidemiologa razred je upućen u samoizolaciju jer je jedan učenik koji ga pohađa pozitivan na koronavirus. U samoizolaciji i je razred Obrtničke škole u Opatiji zbog zaražene učenice. U obje škole nastavlja se s redovnom nastavom u školi, a za razrede u samoizolaciji organizirana je nastava na daljinu.

11:08 U posljednja 24 sata u Gradu Zagrebu potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. 

Riječ je o dva uvezena slučaja, jedan s Kosova i jedan iz Francuske, sedmero novozaraženih kontakti su već ranije zaraženih osoba, a za ostale je u tijeku epidemiološka obrada.

10:49 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novozaražene osobe od COVID-19. Oboljele osobe su s područja Gospića i općine Perušić, izvijestio je županijski Stožer.

10:16 Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutačno aktivno njih 187, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Od devet novooboljelih četiri su iz Velike Gorice, dva iz Vrbovca, dva iz Kloštar-Ivanića te jedan iz Pisarovine. Četiri su osobe kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je sa svadbom, dok je za četiri slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

10:01 Prema podacima koje je objavio Nacionalni stožer, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 70 slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je pet osoba.

Preminule su tri ženske osobe (OB Virovitica, 1934. godište; KBC Osijek, 1943. godište; OB Slavonski Brod, 1956. godište) te dvije muške osobe (KB Dubrava, 1935. godište i KIB „Dr. Fran Mihaljević“, 1967. godište).

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 14.992 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 253 preminulo. Ukupno se oporavilo 12737 osoba, od toga 201 u posljednja 24 sata.  

U samoizolaciji je trenutno 9159 osoba.

Do danas su ukupno testirane 262.132 osobe, od toga 3268 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom je liječenju 297 pacijenata, a od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

9:47 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, javlja županijski Stožer. 

9:30 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 122 obrađena testa danas su dvije novozaražene osobe pozitivne na COVID infekciju, po jedna iz Otoka i Solina, izvijestio je županijski Stožer. 

9:26 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako nakon pristiglih nalaza na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

9:24 Na području Zadarske županije šest je novozaraženih osoba od koronavirusa, četiri muške i dvije ženske osobe. Novozaražene osobe su s područja Zadra (3), Benkovca (1), Poličnika (1) i Sukošana (1), izvijestio je županijski Stožer. 

9:12 Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izvijestio je lokalni Stožer. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije osobe s područja su općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze evidentiran je na područjima grada Daruvara te općina Đulovac i Hercegovac.

Među novooboljelim osobama od koronavirusa jedan učenik pohađao je nastavu u Osnovnoj školi Rovišće i uslijed toga nadležna županijska epidemiološka služba stavila je u samoizolaciju jedan razred Osnovne škole Rovišće i četiri nastavnika.

9:04 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (tri osobe iz Vinkovaca, po jedna iz Vukovara i Soljana te jedna s boravištem u drugoj županiji). Preminulih nema.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivna su četiri radnika iz sustava zdravstva (jedna medicinska sestra/tehničar, dva druga zdravstvena radnika i jedan nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 12 radnika (četiri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, dva druga zdravstvena radnika i jedan nezdravstveni radnik), izvijestio je Stožer Vukovarsko-srijemske županije.

8:37 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 49 uzoraka brisova na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih, izvijestio je županijski Stožer. 

8:28 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, javio je županijski Stožer.

8:18 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

8:08 U Primorsko-goranskoj županiji dvije su novozaražene osobe koje su se zarazile od članova obitelji ili se radi o povezanosti s poznatim izvorom zaraze.

U samoizolaciji je jedan razred obrtničke škole u Opatiji. Naime, jedna se učenica zarazila unutar obitelji te je bila u kontaktu s učenicima svoga razreda. Epidemiolozi su, zbog prevencije, učenike stavili u samoizolaciju, izvijestio je županijski stožer.

7:18 Prema podacima koje je u nedjelju ujutro objavio Stožer civilne zaštite RH, u Hrvatskoj je zaraza koronavirusom potvrđena kod 197 osoba u posljednja 24 sata. Najviše novozaraženih u nedjelju bilo je u Zagrebu i Međimurskoj županiji koja ima novo žarište.

Detaljnije čitajte ovdje.

7:07 Još se čeka dokument koji bi trebao odrediti prioritete za testiranje i kriterije za prekid izolacije. Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica doznala je i koje su glavne novosti koje će donijeti.

Detaljnije o tome čitajte ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene