Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

U Hrvatskoj 197 novozaraženih: Međimurje ima novo žarište i porast novooboljelih, u neke se škole vraća obveza nošenja maski na nastavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je u Hrvatskoj zabilježeno 197 novozaraženih koronavirusom, objavio je nacionalni stožer. U nedjelju ujutro internetska stranica Ravnateljstva civilne zaštite privremeno nije bila dostupna pa su kasnili i podaci o broju novih slučajeva u posljednja 24 sata.

* U Hrvatskoj je potvrđeno 14.922 slučajeva zaraze koronavirusom

Pročitajte i ovo Ilustracija KORONA U HRVATSKOJ Stožer objavio nove podatke: Preminule četiri osobe, pogledajte kakvo je stanje po županijama Slika nije dostupna Oglasio se stožer Novi korona podaci: Preminulo šest osoba, pogledajte stanje po županijama

* Preminulo je 248 osoba

Tijek događanja pratite u nastavku:

14:12 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Zagrebačkoj županiji pet je novooboljelih osoba (2 Grad Zaprešić, 2 Grad Vrbovec, 1 Grad Dugo Selo).

 

13:20 Na području Zadarske županije osam je novozaraženih osoba od koronavirusa, šest muških i dvije ženske osobe. Četiri osobe su sa područja Grada Zadra, dvije sa područja Općine Preko te po jedna sa područja Pakoštana i Poličnika, izvijestio je Stožer Zadarske županije. 

12:37 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom.

12:32 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Grada Krapina (2), Općine Đurmanec (3) i Općine Lobor (1). Pet novobooljelih osoba su kontakti već poznatih pozitivnih osoba, izvijestio je Stožer KZŽ. 

12:20 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u nedjelju je izvijestio o sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom te jednoj umrloj osobi. Preminula je 64-godišnjakinja koja je bila pozitivna na koronavirus, ali je imala i brojne druge zdravstvene teškoće.

11:47 U Virovitičko-podravskoj županiji imaju šestero pozitivnih, svi su s blagom kliničkom slikom. Jedna osoba je kontakt već ranije zaražene, dvije su bile na većim zajedničkim proslavama u jednoj od susjednih županija, dok se za ostale epidemiološki utvrđuje gdje su se zarazili.

11:39 U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji bilježe 26 novozaraženih. Ističu kako je taj porast posljedica izloženosti većeg broja osoba na svadbi održanoj prošli vikend u donjomeđimurskom kraju.

Svi novopozitivni su blage kliničke slike ili bez simptoma te su na kućnom liječenju. S navedene svadbe najprije su potvrđena tri pozitivna slučaja, nakon čega je žurno provedena epidemiološka obrada uzvanika kojima je promptno određena mjera samoizolacije. 

Do sada je u Međimurju testirano ukupno 5 727 osoba. Od jučer neobrađenih uzetih uzoraka 26 nalaza je pozitivno, a 68 negativno. Danas do 11 sati, testirano je 36 osoba, 25 nalaza je negativno, ostali su u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 259 osoba.

Trenutno je 48 aktivnih slučajeva (10 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 17 osoba sa svadbene svečanosti, 12 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim, 3 osobe koje su se vratile sa ljetovanja, 3 osobe strani državljani koji rade na području MŽ i 3 osobe koje su se zarazile izvan Hrvatske).

Zbog mjera predostrožnosti pojedine škole od ponedjeljka, 21.rujna 2020. ponovno uvode obvezu nošenja zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave. Takvu odluku donijela je Ekonomska i trgovačka škola i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec.

Budući su na svadbi na kojoj je zabilježen veći broj novopozitivnih bili učenici iz Goričana, mjera samoizolacije određena za nekolicinu nastavnika i dva razreda OŠ Goričan kao i obveza nošenja zaštitnih maski za učenike, nastavnike i djelatnike škole.

Međimurska županija po prvi puta od izbijanja pandemije u veljači ove godine, bilježi povećan broj slučajeva osoba pozitivnih na korona virus. No, i dalje je Međimurje županija s jednim od najmanjih brojeva COVID 19 pozitivnih osoba, jedna od rijetkih županija u kojoj nije došlo do proboja virusa u zdravstveni sustav kao ni sustav domova za starije i u kojoj nije zabilježen smrtni ishod oboljelih od COVID 19 virusa što je prije svega rezultat odgovornog i savjesnog ponašanja stanovnika, navode iz tamošnjeg stožera.

11:25 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije tri su osobe pozitivne na koronavirus: po jedna iz Šibenika, Drniša i Knina, objavio je tamošnji stožer.

11:11 Prema izvješću 18. rujna od ukupno 6.137 testiranih na koronavirus pozitivno je bilo 234 ljudi. U izvješću objavljenom u subotu 19. rujna bilo je 5457 testiranih, od čega pozitivno na koronavirus bilo 212 osoba. Posljednje izvješće o broju novozaraženih u zadnja 24 sata imalo je najmanje pozitivnih osoba na koronavirus u zadnjih pet dana, ali je testirano gotovo 2000 manje osoba nego prije tri dana.

11:06 U Požeško-slavonskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Iz Stožera PSŽ podsjećaju da su posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se apelira na građane da odgode manje važne preglede.

10:35 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je osobi srednje životne dobi s koprivničkog područja.

10:33 U posljednja 24 sata od ukupno pristiglih 48 nalaza (33 Karlovac, 15 Ogulin) nije pristigao niti jedan pozitivan nalaz na COVID-19 za područje Karlovačke županije, izvijestio je županijski Stožer. 

10:31 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena je jedna osoba zaražena COVID-19 infekcijom. Riječ je o muškarcu iz Župe dubrovačke koji ima utvrđenu epidemiološku vezu, javlja Stožer DNŽ. 

10:27 Prema izvješću NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 396 obrađenih testova danas je 16 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 9, Hvara 1, Kaštela 1, Sinja 1, Solina 2, Supetra 1 i Trogira 1 osoba.

Od 16 novooboljelih osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 4 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju, izvijestio je Stožer SDŽ. 

10:22 Stranica Ravnateljstva civilne zaštite u nedjelju ujutro privremeno nije bila dostupna pa su kasnili i novi podaci o broju zaraženih u posljednja 24 sata.

10:15 U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno  197 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminule su četiri osobe, izvijestio je Stožer civilne zaštite RH.

Preminule su tri muške osobe (KB Dubrava, 1945. godište; KIB „Dr. Fran Mihaljević“, 1936. godište; OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, 1937. godište) te jedna ženska osoba (OB Šibenik, 1939. godište).

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2138. Među njima je 281 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 14922 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 248 preminulo, ukupno se oporavilo 12536 osoba od toga 183 u posljednja 24 sata.

9:52 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novozaražene osobe od COVID-19. Dvije zaražene osobe su s područja grada Gospića te jedna osoba iz Općine Preušić.
U tijeku je epidemiološka obrada kontakata zaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.  

9:31 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sedam je novozaraženih osoba. Pet osoba s područja je općine Đulovac, jedna s područja grada Daruvara, a jedna s područja grada Bjelovara.

Od novooboljelih osoba dva učenika pohađala su nastavu u Osnovnoj školi Đulovac i uslijed toga je županijska epidemiološka služba stavila u samoizolaciju dva razreda Osnovne škole Đulovac i 4 nastavnika, izvijestio je Stožer BBŽ. 

8:56 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 1 nova pozitivna osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vođinaca). Preminulih nema. Trenutno je hospitalizirano 6 osoba. U protekla 24 sata testirana je 171 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 3 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara i 2 druga zdravstvena radnika).

8:50 Istarska županija ima jednu novozaraženu osobu. 

Radi se o osobi koja je testirana tijekom prijema u Općoj bolnici Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba. Provedene su protuepidemijske mjere, a epidemiološka obrada je u tijeku, javlja županijski Stožer. 

8:47 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata devet je novozaraženih osoba.

Sedam osoba su kontakti ranije zaraženih, a za dvije osobe epidemiolozi još utvrđuju izvor zaraze, izvijestio je županijski Stožer. 

8:28 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o osobi s područja grada Siska i epidemiološka obrada je u tijeku, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:50 U protekla 24 sata u Zagrebu su zabilježena 53 slučaja novooboljelih osoba od COVID-19, objavio je u nedjelju ujutro zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

U tom razdoblju provedeno je 672 testiranja na SARS-CoV-2.

Mjera samoizolacije određena je za 192 osobe. Za 16 novooboljelih osoba nije se moglo utvrditi kako su se zarazile, 23 osobe su kontakti osoba oboljelih od COVID-19, a za osam se nastoji utvrditi kako su se zarazile.

Tri su novooboljele osobe došle iz BiH (od toga dvije u azilu) i jedna s Malte. Dvije novooboljele osobe su povratnici s godišnjeg odmora.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih osoba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod tri učenika osnovnih škola te dva učenika srednjih škola. Mjere samoizolacije izrečene su za 56 učenika osnovnih škola i dvije učiteljice te za 46 učenika srednjih škola i dva nastavnika.

U Zagrebu su 482 aktivna slučaja, a 1671 osoba se nalazi u samoizolaciji.

7:32 U subotu je u Hrvatskoj zabilježeno 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2128. Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Nema preminulih, objavio je jučer Nacionalni stožer.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene