Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nacionalni stožer potvrdio 62 nova slučaja zaraze - Koronavirus se opet širi u noćnim klubovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata potvrđena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novooboljelih danas je prijavila Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj je potvrđeno 20 novih slučajeva.

* Potvrđena 62 nova slučaja zaraze

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Najveći broj oboljelih u posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 20

Tijek događaja pratite u nastavku.

14:00 ''U protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 553. Među njima su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5466 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4758 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutačno 2052 osobe.

Do danas je ukupno testirano 126.410 osoba, od toga 1093 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

13:34 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba, a trenutačno je aktivno 10 slučajeva oboljenja, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

13:20 U protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

13:00 Nakon objave da je danas 20 novozaraženih u toj županiji, iz stožera Splitsko-dalmatinske županije na konferenciji za medije rekli su da je da sve više mladih zaraženih koronavirusom zbog druženja tijekom ljetovanja. 

''Imamo četvero novooboljelih povezanih s druženjima u noćnom klubu, imali smo i jučer dvoje. Zato apeliram da se pojačaju aktivnosti vezane za rad noćnih klubova'', rekli su na konferenciji. Poručuju da je poseban oprez potreban na održavanju Sinjske alke.

''Sretni smo što se Sinjska alka održava, ali u posljednjih mjesec i pol na području Sinja imamo 81 zaraženog, što nije dobro'', rečeno je na konferenciji. Upozorili su i da je proslava Velike Gospe ''događaj visokog rizika''.

''Mislim da smo se malo uljuljkali jer smo imali period kada nismo imali povećan broj povezan s noćnim klubovima. Ali to pokazuje da je porast broja povezan s većim okupljanjima'', kazala je epidemiologinja splitskog Stožera civilne zaštite.

''Što se tiče turista, mislim da tu nemamo nikakvih problema'', poručila je. Otkrila je da je jedna obitelj iz Švedske stavljena u samoizolaciju nakon što je jedan član potvrđen pozitivan na koronavirus.

12:43 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je osam novih slučaja zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:06 Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

11:44 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zašite.

11:32 U Osječko-baranjskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi iz Osijeka, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:30 Na području Međimurske županije nema novih slučajeva, a niti oboljelih od COVID-19 virusa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:28 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 35 testiranja u OB-u Karlovac i 10 testiranja u OB-u Ogulin te su svi nalazi negativni.

11:25 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 20 novooboljelih osoba, i to iz osam iz Splita, četiri iz Sinja, po dvije osobe iz Makarske i Gradca te po jedan novi slučaj iz Kaštela, Trilja, Podstrane i Segeta, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Uz 20 novooboljelih, pozitivna je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

11:04 Na području Zagreba potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze, od čega su dva uvezena - jedan iz SAD-a i jedan iz Saudijske Arabije, objavio je zagrebački Krizni stožer.

10:43 U Požeško-slavonskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

10:18 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba, stoji u priopćenju županijskog Stožera. 

10:17 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testiran je 41 uzorak, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

10:09 Na području Zadarske županije troje je novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.

Riječ je o jednoj ženi i dvojici muškaraca s područja općina Poličnik, Bibinje i Gračac. Jedna je novooboljela osoba bila u samoizolaciji i razvila simptome, a ostalim dvjema osobama utvrđeni su kontakti te su stavljeni pod nadzor. 

9:35 Jedan je novooboljeli pacijent na području Primorsko-goranske županije, a riječ je mlađoj osobi koja se vratila s odmora u Dalmaciji. Nakon što su se razvili simptomi, osoba je testirana na koronavirus i nalaz je pristigao pozitivan.

9:16 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih pozitivnih osoba, objavio je županijski Stožer.

Među novooboljelima su po dvije osobe iz Nuštra i Privlake te po jedna iz Vinkovaca, Komletinaca i Cerne.

8:48 U Istri je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o zdravstvenom djelatniku Opće bolnice Pula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljene su sve protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije stavljena su četiri zdravstvena djelatnika. Opća bolnica Pula redovno pruža sve zdravstvene usluge.

8:40 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 12 osoba i svi su nalazi negativni, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tri su osobe ozdravile.

8:05 Osmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 10 testiranih osoba, svi su bili negativni na koronavirus.

7:00 Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu prof. dr. sc. Alemka Markotić u četvrtak je u Dnevniku Nove TV upozorila da mladi često šire virus.

Više o tome čitajte ovdje.

6:30 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u četvrtak da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna je osoba preminula. Virus se probio i u vinkovački Dom za starije i nemoćne "Grim". U vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano je 14 korisnika. Još uvijek nije utvrđeno na koji je način virus ušao među korisnike doma.

Više o tome ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene