Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korona u beogradskoj školi

Poslali dijete na nastavu iako su čekali rezultat njegova testa: Slijedi prijava protiv oca i majke, zdravstvene djelatnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek što su učenici u Srbiji krenuli u školu, u utorak je koronavirus ušao u jednu beogradsku osnovnu školu. Jedan od učenika trećeg razreda bio je na testiranju, čekali su se rezultati, a roditelji su ga ipak poslali na nastavu.

U Osnovnoj školi "Braća Jerković" u Beogradu, učenik trećeg razreda došao je u utorak prvi dan na nastavu iako njegovi roditelji nisu znali rezultat testa na koronavirus. Za sada nije poznato zašto je dijete testirano. Rezultat testa dobili su tek u poslijepodnevnim satima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMIRI ZBOG VRAĆANJA MJERA Brutalna snimka iz Beograda: Pretučena trojica muškaraca, glavni epidemiolog sada poručio - sporna odluka mogla bi se prolongirati Slika nije dostupna kaos u beogradu Emotivan istup mladog prosvjednika: "Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora"

Majka, inače zdravstvena djelatnica, odmah je o pozitivnom rezultatu testa obavijestila učiteljicu. No, bilo je kasno jer je dijete već provelo cijeli dan s ostalom djecom iz svoje grupe.

Ministar prosvjete Mladen Šarčević rekao je da mu je poznat taj slučaj, piše Blic.  "Čim smo saznali za slučaj, odmah smo poduzeli sve neophodne mjere zaštite. Prosto je nevjerovatno da je majka, inače zaposlena u zdrastvu, poslala dijete u školu. Nakon što je obavijestila sve nadležne da je test bio pozitivan na koronu svi su se zapitali zbog čega ga je uopće poslala u školu. Srećom, sva djeca su nosila maske i riječ je o maloj grupi učenika", kazao je Šarčević.

Grupa učenika s kojom je zaraženo dijete bilo u kontaktu prebačena na online nastavu. Učitelj takođe ne dolazi u školu.

Obitelji, međutim, zbog neodgovornog ponašanja slijedi prijava. "Ministarstvo prosvjete uputilo je prijavu protiv obitelji Centru za socijalni rad zbog ozbiljne povrede sigurnosti druge djece i nesavjesnog ponašanja", objasnio je Šarčević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene