Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nanijeli su veliku štetu

Kina odgovorila SAD-u oko izvješća WHO-a o uskraćivanju podataka o COVIDU-19: "Ne bi smjeli upirati prstom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Bijela kuća pozvala Kinu da prikaže podatke iz prvih dana izbijanja COVIDA-19, kinesko velesposlanstvo u Washingtonu odgovorilo je kako SAD ne bi smjele "upirati prstom" u Kinu i druge države koje su podržale Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) tijekom pandemije.

"SAD su nanijele štetu multilateralnoj suradnji i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji posljednjih godina i ne bi smjele upirati prstom u Kinu i druge zemlje koje su podržale WHO tijekom pandemije COVIDA-19", priopćilo je u subotu kinesko veleposlanstvo.

Glasnogovornik veleposlanstva, odgovarajući na izjavu američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana, rekao je kako je Kina pozdravila odluku Washingtona da se ponovno uključi u WHO, ali trebala bi se držati najviših standarda, umjesto da cilja na druge zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna THE WALL STREET JOURNAL Kineske vlasti odbile misiji WHO-a dati podatke o ranim slučajevima COVID-19: "Sve su pretpostavke još moguće"

Bijela kuća pozvala je u subotu Kinu da stavi na raspolaganje podatke iz prvih dana izbijanja COVIDA-19 i navela da je "duboko zabrinuta" zbog načina na koji su prezentirani prvi nalazi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o podrijetlu koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upitna djelotvornost WHO ispituje AstraZenecino cjepivo: "Prerano je da bismo ga odbacili. Ono je važan dio globalnog odgovora na sadašnju pandemiju"

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan priopćio je da je imperativ da izvješće bude neovisno i bez "izmjena kineske vlade" te ponovio zabrinutost administracije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji se obrušio na WHO zbog istog pitanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene