Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koronavirus u Kini

Imaju novo žarište i bez oklijevanja zatvorili škole, vrtiće, javne ustanove, barove i teretane: Dva grada uskoro će u strogi lockdown

U Kini se pojavilo novo žarište koronavirusa. Nastalo je u pokrajini Fudžijan i povezuje se s osnovnom školom u gradu Putianu.

Kina ima novo žarište infekcije COVID-19. Radi se o školi u Putianu. Otac jednog od učenika prošli je tjedan bio pozitivan. Vlasti su naredile svim nastavnicima i učenicima testiranje.

Također, privremeno su zatvorene sve škole i javne ustanove, a svatko tko želi izaći iz grada, mora pokazati negativan test.

Broj novih infekcija dvostruko je veći nego prethodnih dana. Gradske vlasti Putiana naredile su testiranje svih stanovnika nakon što se zaraza počela širiti pokrajinom Fujian.

Nacionalno zdravstveno povjerenstvo priopćilo je u utorak da je za 13. rujna prijavljeno 59 novih lokalno prenosivih slučajeva, u odnosu na 22 infekcije dan ranije, prenosi The Guardian. U četiri dana prijavljena su 104 slučaja zaraze.

Vlasti su rekle da je nulti pacijent u grupi bio muškarac koji se nedavno vratio iz Singapura i razvio simptome nakon što je završio 14-dnevnu karantenu i u početku bio negativan na virus. Njegov sin prenio je virus u školu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rastu im sve brojke Susjedi sve bliže brojci od 8000 novozaraženih, COVID propusnice trebat će za ulazak u kafiće

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Danas gotovo tisuću novozaraženih osoba, preminulo 9 oboljelih: Svaki četvrti zaraženi iz Zagreba

Zaraza se prošilila u osam vrtića, a zarazila je više od 36 učenika u školama. Zatvorene su škole, vrtići, javne ustanove, kina, teretane i barovi. Dva grada navodno će najaviti 'lockdown' kakav je bio 2020. godine.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene