Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu im sve brojke

Susjedi sve bliže brojci od 8000 novozaraženih, COVID propusnice trebat će za ulazak u kafiće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji rastu brojke. U posljednjih 24 sata zabilježili su 7723 novih zaraženih osoba. Preminulo je 26 osoba.

Srbija u utorak ima 7723 novih zaraženih osoba. 26 oboljelih je preminulo. Broj hospitaliziranih osoba popeo se na 3211, a na respiratoru je 156 pacijenata. Testirano je 27.927 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VUČIĆ U EMIRATIMA Veliki planovi, kao i broj novozaraženih: Srbija će do kraja godine proizvoditi rusko i kinesko cjepivo protiv koronavirusa Slika nije dostupna Loše kod susjeda Brojke u Srbiji rastu, bolnice pucaju po šavovima: Nakon vikend-lockdowna liječnici traže potpuno zatvaranje

U ponedjeljak je u Srbiji od 21.163 testiranih bilo 6249 pozitivnih osoba.

Tijekom vikenda Krizni stožer održao je sjednicu na kojoj je bilo govora o uvođenju COVID propusnica. Očekuju mišljenje struke.

Prema najavama, COVID propusnice u Srbiji bi u prvo vrijeme bile "ulaznice" na mjesta na kojima boravak nije neophodan, poput kafića i noćnih klubova.

Glavni srpski epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemiološka situacija sve složenija, raste broj zaraženih i preminulih te postoji mogućnost da u ovom valu epidemije u Srbiji bude i više od 8000 novih zaraženih osoba na dnevnom nivou, piše Nova.rs.

"Jedan dio građana poštuje sve mjere, ali većina ne - odbija nositi maske, odbija se cijepiti, ponašaju se po principu 'ne može nam nitko ništa jači smo od sudbine'", kazao je Kon.

Ministrica Darija Kisić Tepavčević izjavila je da cijepljenje određenih kategorija za sada nije moguće.

"COVID propusnice koje su uvedene u nekim zemljama pokazale su se efikasnim u motiviranju ljudi da se cijepe", rekla je Kisić Tepavčević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene