KBC Osijek
KBC Osijek Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U KBC-u Osijek preminulo je dvogodišnje dijete koje je bilo zaraženo koronavirusom. Iz bolnice su otkrili da je dijete imalo ozbiljne komorbiditete.


KBC Osijek priopćenjem se oglasio o tragičnoj smrtni dvogodišnjeg djeteta koje je bilo pozitivno na koronavirus.

Vezani članci Irena Slavuljica, predstojnica Klinike za infektologiju KBC-a Rijeka Je li omikron manje opasan? Šefica riječke Infektivne klinike: "To je vrlo ozbiljna varijanta" Klinika Fran Mihaljević U Zagrebu od posljedica COVID-a preminulo dijete (11): ''Imalo je uobičajenu kliničku sliku''

Iz bolnice kažu da je dijete bilo visoko neurorizično s brojnim komorbiditetima, ''a koje se od rođenja multidisciplinarno prati i rehabilitira zbog posljedica nedonošenosti''.

''Dijete je primljeno i liječeno zbog infekcije COVID-om u sklopu koje je razvilo tešku obostranu pneumoniju, posljedično akutno respiratorno zatajenje s multisistemskim upalnim odgovorom.

Unatoč svoj suportivnoj i simptomatskoj terapiji i mjerama naprednog održavanja života, jučer je nakon 13 dana liječenja dijete nažalost preminulo'', priopćili su.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju