KB Dubrava, ilustracija
KB Dubrava, ilustracija Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell

Koordinator bolničkog liječenja COVID-19 u KB-u Dubrava Ivica Lukšić izjavio je u četvrtak kako se u toj bolnici trenutačno liječe 164 COVID pozitivna pacijenta te da će tijekom dana na prostor hitne službe biti prošireni kapaciteti za liječenje tih bolesnika na 270 kreveta.


COVID odjel proširit će se na prostor hitne službe pa će ubuduće svi hitni pacijenti biti preusmjeravani u druge zagrebačke bolnice, rekao je Lukšić za N1. Kazao je i kako su na liječenju u toj bolnici trenutačno srednje teški i teški bolesnici.

"Hitna služba Grada Zagreba i Zagrebačke županije obaviještena je o tome, oni će hitne bolesnike prema dogovoru i određenom rasporedu preusmjeravati u druge kliničke bolnice, gdje će biti zbrinuti i nitko neće ostati bez hitne liječničke pomoći", rekao je Lukšić.

"U KB-u Dubrava trenutačno su 164 bolesnika, a tijekom dana kapacitet će biti povećan na 270 kreveta. To bi trebalo biti dovoljno da osiguramo zbrinjavanje bolničkih bolesnika, no važno je upozoriti da se svi zajedno kao društvo moramo uozbiljiti i držati preporučenih mjera kako bi se smanjio broj novozaraženih jer nastavi li se ovakav trend, ni ovih 270 kreveta neće biti ubrzo dostatno", rekao je Lukšić.

Lukšić je rekao i kako zasad za zbrinjavanje bolesnika s koronavirusom neće biti korišteni šatori koje je Hrvatska vojska postavila ispred bolnice još za vrijeme prvog vala epidemije u proljeće.

Koronavirus, ilustracija - 2 Potvrđena 1563 nova slučaja, preminulo najviše oboljelih dosad: Lokalni stožeri prijavljuju rekordne brojke

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba Ogroman porast broja zaraženih u Zagrebu: "Glavni uzrok su kontakti s pozitivnim osobama i privatna okupljanja"

Oni će se, kaže, puniti u krajnjoj nuždi ako bolnički kapacitete ne bi mogli više izdržati priljev bolesnika. Što se tiče ostalih pacijenta, u KB-u Dubrava i dalje će raditi dio polikliničke odnosno dijagnostičke djelatnosti te obavljati dio tzv. hladnih operativnih zahvata.