U Hrvatskoj je zabilježen novi crni rekord s 1563 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 13 osoba, što je najviše dosad.

Galerija


* Rekordna 1563 slučaja zaraze

* Preminulo 13 osoba, najviše od početka epidemije

Vezani članci Koronavirus u Velikoj Britaniji, ilustracija Prvo mjesto na listi smrtnosti od COVID-19 opet drži jedna europska zemlja, među najgorih 20 je i Hrvatska Koronavirus u Melbourneu Nula zaraženih, ali ove godine granice neće otvarati: "Čak i ako se većina cijepi, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa"

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

22:10 Na području Virovitičko-podravske županije 24 osobe su novooboljele od COVID-19, a jedna je osoba s područja županije umrla u osječkom KBC-u, izvijestio je u četvrtak navečer županijski Stožer Civilne zaštite.

Po sedam zaraženih je u Virovitici i Voćinu, petero u Slatini, dvoje u Špišić Bukovici, a po jedan u Pitomači i Orahovici. Četrnaest je srednje, sedam starije životne dobi, jedno je dijete i jedan adolescent. Petero ih je asimptomatskih, dvoje imaju teže, a ostali blage simptome bolesti, navode iz županijskog Stožera CZ.

U KBC-u Osijek je s područja Virovitičko-podravske županije umro 63-godišnji muškarac.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 11 osoba. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije oboljelo je 455 osoba. Umrlo je 11 osoba.

21:30 U Kliničkoj bolnici Merkur pozitivan je 21 djelatnik, a 84 ih je u samoizolaciji, objavio je u četvrtak navečer HTV. Na Covid-19 pozitivna su dva transplantacijska kirurga, no što se tiče transplantacija - zastoja nema, doznaje HTV iz KB Merkura. Svi Covid pozitivni pacijenti iz KB Merkura premještaju se u KB Dubravu. U KB Merkur očekuju i veći pritisak na njihov Hitni prijem zbog zatvorenog Hitnog prijema u KB Dubrava. 

13:37 U Međimurskoj županiji, od jučer uzeta 233 uzorka, 68 nalaza je stiglo pozitivno na koronavirus, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

13:29 Od 140 uzoraka s područja Virovitičko-podravske županije poslanih u utorak na obradu obrađena su samo dva i oba su pozitivna na koronavirus, objavio je županijski Stožer. Riječ je o dvije osobe iz općine Voćin.

13:27 Stožer civilne zaštite Varaždinske županije izvijestio je o 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testiran je 341 uzorak.

U 35 slučajeva riječ je o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a za 40 je slučajeva izvor zaraze nepoznat.

13:25 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata osam je novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tri su oboljele osobe iz Gospića, po dvije iz Novalje i Plitvičkih jezera te jedna iz Udbine.

11:59 Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je razgovarao s ravnateljima nekih bolnica o tome da se neke od njih angažira kao sekundarne centre za primanje oboljelih od koronavirusa. Objasnio je da bi se u tom slučaju teže oboljele smještalo u KB Dubrava, a druge, nehitne pacijente, u ostale sekundarne centre.

Kazao je da on osobno nije odgovoran za brzinu širenja infekcije, ali će učiniti sve da pripremi zdravstveni sustav za veće brojke.

11:44 Od ukupno 919 obrađenih testova danas su 153 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju. 

Među pozitivnima je njih 59 iz Splita, 20 iz Sinja, po sedam iz Hrvaca i Kaštela, po šest iz Imotskog, Trilja i Solina, četvero je novozaraženih iz Podbablja, a po troje iz Makarske, Trogira i Vrgorca. Po dvoje novooboljelih imaju Cista Provo, Dicmo, Dugi Rat, Lovreć, Muć, Omiš, Podstrana, Proložac i Runovići, a po jednog Dugopolje, Gradac, Jelsa, Klis, Marina, Otok, Supetar, Postira, Prgomet, Pučišća i Zagvozd.

Od ukupnog broja novooboljelih 68 njih kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2096 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 42 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split, a četiri su na respiratoru.

11:23 Tijekom posljednja 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvanaest novooboljelih osoba je iz Slavonskog Broda, a po jedna zaražena osoba je iz Nove Gradiške te općina Stara Gradiška, Okučani, Bukovlje, Garčin, Gornja Vrba i Oprisavci.

11:21 Na području Šibensko-kninske županije osmero je oboljelih od COVID infekcije, priopćio je županijski Stožer.

Jedna osoba ima prebivalište na području grada Šibenika, dok jedna trenutačno boravi u Šibeniku, a prebivalište joj je drugdje. Ostalih šest novooboljelih su štićenici Cvjetnog doma u Šibeniku.

11:12 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je o 111 novih slučajeva zaraze. Dvije osobe s područja Pušća i Brdovca su preminule.

Od 111 novih slučajeva, po 16 ih je potvrđeno u Velikoj Gorici i Dugom Selu, 13 u Zaprešiću, po 11 u Samoboru i Svetom Ivanu Zelini, sedam u Svetoj Nedelji, šest u Jastrebarskom, pet u Brckovljanima, po tri u Ivanić-Gradu, Dubravici i Križu, po dva slučaja u Bistri, Stupniku, Pisarovini, Žumberku, Kloštar-Ivaniću i Rugvici te po jedan u Vrbovcu i općinama Brdovec, Jakovlje, Luka i Klinča Sela.

Među novooboljelima 25 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dva su slučaja povezana s bolničkim ustanovama, a jedan s domom za starije.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole na području Samobora i jednog razreda srednje škole u Velikoj Gorici te učenicima dvaju razreda osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline.

11:04 Na području Zadarske županije 17 je novooboljelih, izvijestio je županijski Stožer.

Riječ je o devet osoba iz Zadra, tri iz Škabrnje, dvije iz Svetog Filipa i Jakova te po jednoj novooboljeloj osobi iz Poličnika, Posedarja i Ražanca. Većina novooboljelih obiteljski su kontakti dosad zaraženih.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 12 bolesnika oboljelih od COVID-a 19, od kojih je jedan na respiratoru.

11:03 Tijekom posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a među novozaraženim osobama je i osam zdravstvenih djelatnika Opće bolnice Bjelovar, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:02 U Požeško-slavonskoj županiji je na posljednjem testiranju obrađen je 121 uzorak, od čega su 22 pozitivna, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:53 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da je u posljednja 24 sata utvrđen pozitivan nalaz za 125 osoba, što je najviše u jednom danu od početka epidemije. Testirano je ukupno 470 osoba.

Najviše novooboljelih, njih 62 je iz Osijeka. Osam novooboljelih je iz  Đakova te 15 iz Belišća.

Petero novozaraženih je iz Antunovca, četvero iz Valpova, po troje iz Čepina, Dalja i Našica, po dvoje iz Donjeg Miholjca, Ivanovca i Krčenika te po jedna novooboljela osoba iz Bilja, Draža, Đurđenovaca, Kneževa Vinograda, Kopačeva, Marjančaca, Mrzovića, Novog Čeminca, Piškorevca, Selaca Đakovačkih, Tomašanaca, Tiborjanca, Trnave, Viškovca, Vrbice, Zoljana i Zelčina.

10:34 Na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer.

Riječ je o 16 osoba iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, po tri iz Ploča iz Vele Luke, dvije iz Stona te po jednoj novooboljeloj osobi iz Orebića i Slivnog.

10:25 ''U posljednja 24 sata zabilježena su 1563 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7380. Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 46 pacijenta.

Preminulo je 13 osoba

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 29.850 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 406 preminulo, ukupno su se oporavilo 22.064 osobe, od toga 629 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 25.620 osoba.

Do danas je ukupno testirana 418.821 osoba, od toga 6874 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

10:10 U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena su 73 nova slučaja zaraze, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:47 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji potvrđen je 71 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:45 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je o pet novih slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

9:36 Istri je u protekla 24 sata potvrđen 41 novi slučaj zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima, točnije njih 19 iz Rijeke, osmero iz Zagreba, četvero iz Slavonije te po jedan slučaj uvezen iz središnje Dalmacije i Međimurja. Za osam osoba u tijeku je epidemiološka obrada.

Istra je nedavno na svjetskoj karti jedina prikazana zelenom bojom kao najuspješnija regija u sprječavanju širenja koronavirusa i jedina "zelena" regija na svjetskoj koronakarti.

9:25 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 86 novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

Najviše novih slučajeva potvrđeno je u Krapini, njih 19. Po deset novooboljelih je iz Pregrade i Radoboja, sedmero iz općine Đurmanec, petero iz Bedekovčine, troje iz Zlatara, po četvero iz Marije Bistrice i Konjščine, po dvoje iz Donje Stubice, Zaboka, Desinića, Gornje Stubice, Petrovskog, Stubičkih Toplica, Zlatar Bistrice i po jedna osoba iz Oroslavja, Huma na Sutli, Krapinskih Toplica, Kumrovca, Lobora, Muhovljana, Tuhelja i Velikog Trgovišća.

9:13 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvijestio je o 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19.

Devet novooboljelih je iz Vukovara, osam iz Županje, sedam iz Ivankova, petero iz Vinkovaca, troje iz Tovarnika, po dvoje iz Novih Jankovaca i Retkovaca te po jedna osoba iz Borova Sela, Bošnjaka, Cerne, Đeletovaca, Gunje, Komletinaca, Lovasa, Markušice, Nuštra, Petrovaca, Sotina, Strošinaca i Vođinaca.

8:41 U Sisačko-moslavačkoj županiji potvrđeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o 27 osoba s područja Siska, 17 s područja Petrinje, pet iz Popovače, troje iz općine Sunja, dvije osobe iz Kutine te po jednoj novooboljeloj osobi iz Gline, Hrvatske Kostajnice i općine Dvor.

7:58 Rekordnih 705 novih slučajeva potvrđeno je u Zagrebu, potvrdio je nam je ravnatelj NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar. Testirano je više od 1900 ljudi.

7:24 U Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu trenutačno su zbrinuta 154 pacijenta s koronavirusom, a ukupno je u bolnici 160 kreveta za oboljele od COVID-19 infekcije. Dr. sc. Andrej Šribar, specijalist anesteziologije i intenzivne medicine, upozorio je u Dnevniku Nove TV da se kapaciteti brzo pune jer je zaraženih sve više. Više o tome doznajte ovdje.