Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušen rekord novozaraženih

Američka savezna država uvela neka od najstrožih mjera, ograničenje kretanja se odnosi na 85 posto stanovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalifornija je u ponedjeljak zatvorila trgovine i ljudima naredila da stanu kod kuće, uvodeći neka od najstrožih ograničenja u SAD-u dan nakon što je u toj saveznoj državi prijavljeno više od 30.000 novih slučajeva COVID-a.

Mjere guvernera Gavina Newsoma uvedene su u područjima u kojima je slobodno manje od 15 posto bolničkih kreveta u intenzivnoj njezi. Ograničenje kretanja odnosi se na 85 posto od 40 milijuna stavnovnika države na zapadu SAD-a.

Pet okruga na sjeveru Kalifornije oko zaljeva San Francisca dobrovoljno je uvelo ograničenja i prije nego su prešle prag kreveta u intenzivnoj njezi. U Kaliforniji je od ožujka na snazi mjera ostanka kod kuće, osim u slučaju osnovnih potreba. Po novim pravlima, koja će trajati najmanje tri tjedna, zabranjuju se sva privatna okupljanja, zatvara se sve osim neophodne infrastrukture i maloprodajnih djelatnosti. Od svih se ljudi zahtijeva da nose maske i održavaju fizički razmak.

Kalifornija je u nedjelju prijavila više od 30.000 novih slučajeva, čime je premašila prijašnji rekord od 21.986 slučajeva od 4. prosinca te obilježila novi rekord hospitaliziranih pacijenata oboljelih od koronavirusa.

New Jersey, Sjeverna Karolina, Virginija i Zapadna Virginija također su prijavile rekordan jednodnevni porast broja novozaraženih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alarmantni porast u LA-u U SAD-u otkriveno novo žarište zaraze, brojni gradovi uvode nove zabrane

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EPidemija se širi SAD obara crne rekorde, jedna savezna država pred potpunim zatvaranjem: "Mračna COVID zima je stigla"

Prema službenim Reutersovim podacima broj zaraženih COVID-om u SAD-u je na vrhuncu, s prosjekom od 193.863 nova slučaja prijavljenih svakog dana tijekom proteklog tjedna.

Od početka pandemije u zemlji je prijavljeno 14,7 milijuna zaraženih i 282.253 smrtnih ishoda povezanih s koronavirusom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene