Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bit će otkaza

Predsjednica udruge ravnatelja: "Neki nastavnici se ne žele cijepiti ni testirati makar spavali pod mostom"

Prvi tjedan testiranja i obveznih COVID potvrda u školama je na izmaku. Kako se snalaze ravnatelji doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica, koja se javila iz jedne zagrebačke škole.

Ravnatelji s kojima je reporterka Sanja Vištica razgovarala kažu da se snalaze kako znaju i umiju. Ovog tjedna bilo je svakakvih situacija, od policije pred školama do ulazaka preko prozora. Više je detalja otkrila predsjednica udruge ravnatelja srednjih škola Suzanu Hitrec.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazne i obećanja Prisjeo mu burek od 400 eura: Kamera je sve snimila, no sada će novac dobiti natrag Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 4 Podignuta optužnica Privatna poliklinika izdavala lažne liječničke svjedodžbe za COVID potvrde i druge dozvole

Na pitanje kakva je sada situacija, kaže: "Upravo što ste rekli - snalazimo se. Većina naših zaposlenika ima potvrde, ali još ima škola u kojma se neki zaposlenici ne žele testirati. Kažu da nemaju ništa protiv ravnatelja, ali neće to učiniti makar spavali pod mostom", rekla je Hitrec no ne zna koliko ima onih koji nisu htjeli pokazati negativan test ili potvrdu.

Ministarstvo je dalo prijedlog kako postupati i kažu ako netko tjedan dana ne pokaže potvrdu ili nalaz - opomena pred otkaz. Hoće li biti takvih slučajeva, zanimalo je reporterku.

"Sigurno će biti, samo ne znamo koliko. Nadamo se da će se većina odlučiti za tesitranje. Nakon drugog upozorenja postoji mogućnost da se izda otkaz, a to ne bismo željeli", rekla je predsjednica udruge te dodala kako je dobro da ministarstvo da jedinstvenu preporuku i uputu za sve.

Ministar je predložio da se one cijepljene jednom dozom odmah oslobodi od testiranja. Hitrec na to kaže: "Nisam stručnjak, ali sve što će rasteretiti sustav testiranja i olakšati da što manje ljudi bude u problemu i pred otkazom je dobro".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene