Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedavno uvedene strože mjere

Loše vijesti iz države koja ruši crne rekorde: Južnoafrički soj koronavirusa otkriven u Portugalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi slučaj južnoafričke varijante koronavirusa otkriven je u petak u Portugalu, objavio je zdravstveni institut Ricardo Jorge. Ta zemlja nastoji obuzdati veliki rast slučajeva zaraze koji se djelomično pripisuje širenju britanske varijante.

Znanstveni institut Ricardo Jorge objavio je da postupaju "po propisanom postupku za brzo testiranje i prekidanje ovog potencijalnog lanca prijenosa".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna postigli cilj Europska zemlja cijepila 85 posto stanovništva, uvode i treću dozu za starije od 65 godina Slika nije dostupna među najboljima Početkom godine bili su najgori u svijetu po širenju zaraze, a sada cijepili 80 posto stanovništva: Ukinuli većinu mjera

Međutim, nije precizirano gdje je u Portugalu otkriven taj soj.

Zemlja s 100 milijuna stanovnika imala je u petak rekordna 234 smrtna ishoda zaraze koronavirusom i 13.987 novooboljelih i trenutačno ima najveći sedmodnevni prosječan broj zaraženih i umrlih u svijetu na milijun stanovnika prema podacima ourworldindata.org.

Portugalski premijer Antonio Costa objavio je u četvrtak zatvaranje škola i sveučilišta na najmanje 15 dana dok se njegova zemlja bori s najgorim rastom broja zaraženih od početka pandemije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene