Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povoljnija situacija

Dodatno popuštanje mjera u bolnicama: Članovi obitelji mogu doći u posjet pacijentima, ali uz pristanak ravnatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi obitelji mogu se javiti u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjeta.

"Članovima obitelji omogućuje se, u dogovoru s bolnicom i liječnicima, posjet pacijentima u bolnicama", objavljeno je danas na stranici Koronavirus.hr.

Pročitajte i ovo Doktori s maskama, ilustracija I oni su samo ljudi Apel liječnika: "Ne tražimo da svijet stane, ali malim ustupcima svi možemo pomoći" Liječnici, ilustracija - 3 UNATOČ ODLUCI VRHOVNOG SUDA Država za prekovremene u zdravstvu duguje šokantan iznos: "Predlagali smo da se to izvansudski riješi, ali nisu pristali"

Objašnjava se kako su za vrijeme epidemije vrijedile pojačane preventivne mjere radi zaštite pacijenata smještenih u bolnicama, što je uključivalo i ograničenje mogućnosti posjeta u bolnicama te boravak roditelja uz dijete u bolnici.

Pojašnjava se kako će članovi obitelji moći u posjet, ali u iznimnim situacijama i uz dopuštenje ravnatelja.

"Mjerama reaktivacije bolničkog zdravstvenog sustava omogućeni su posjeti u neodgodivim i iznimnim okolnostima u skladu s epidemiološkim smjernicama, o čemu odluku donosi ravnatelj zdravstvene ustanove sukladno organizacijskim mogućnostima. Kako je epidemiološka situacija trenutačno vrlo povoljna član/ovi obitelji mogu se javiti izravno u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjete", navodi se u priopćenju.

Rad specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju bio je također reduciran za vrijeme epidemije na obavljanje samo akutne stacionarne rehabilitacije.

"Mjerama reaktivacije bolničkog sustava postepeno se uvodi i održavajuća stacionarna rehabilitacija, a pacijenti se pozivaju sukladno prioritetima nakon evaluacije listi čekanja", dodaju.

U Hrvatskoj ni danas nema novooboljelih od koronavirusa, objavio je Nacionalni stožer. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene