Bolnica u Kninu, ilustracija
Bolnica u Kninu, ilustracija Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Članovi obitelji mogu se javiti u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjeta.


"Članovima obitelji omogućuje se, u dogovoru s bolnicom i liječnicima, posjet pacijentima u bolnicama", objavljeno je danas na stranici Koronavirus.hr.

Vezani članci Dezinfekcija ruku Odvjetniku prijeti kazna od 10.000 kuna zbog dezinficijensa. No to nije jedini apsurd na hrvatskim sudovima Ilustracija Ravnatelj splitskog KBC-a o djelatnici koja je preminula nakon treće doze: "Ne postoji povezanost ta dva događaja"

Objašnjava se kako su za vrijeme epidemije vrijedile pojačane preventivne mjere radi zaštite pacijenata smještenih u bolnicama, što je uključivalo i ograničenje mogućnosti posjeta u bolnicama te boravak roditelja uz dijete u bolnici.

Pojašnjava se kako će članovi obitelji moći u posjet, ali u iznimnim situacijama i uz dopuštenje ravnatelja.

"Mjerama reaktivacije bolničkog zdravstvenog sustava omogućeni su posjeti u neodgodivim i iznimnim okolnostima u skladu s epidemiološkim smjernicama, o čemu odluku donosi ravnatelj zdravstvene ustanove sukladno organizacijskim mogućnostima. Kako je epidemiološka situacija trenutačno vrlo povoljna član/ovi obitelji mogu se javiti izravno u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjete", navodi se u priopćenju.

Rad specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju bio je također reduciran za vrijeme epidemije na obavljanje samo akutne stacionarne rehabilitacije.

"Mjerama reaktivacije bolničkog sustava postepeno se uvodi i održavajuća stacionarna rehabilitacija, a pacijenti se pozivaju sukladno prioritetima nakon evaluacije listi čekanja", dodaju.

U Hrvatskoj ni danas nema novooboljelih od koronavirusa, objavio je Nacionalni stožer. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju