Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAUSTAVLJENO ŠIRENJE VIRUSA

Otočna država stala je na kraj COVID-u: čak 70 posto građana cijepljeno, u nedjelju nije bilo preminulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan u nedjelju nije zabilježio niti jedan smrtni slučaj od bolesti COVID-19 prvi put u više od godinu dana, pišu tamošnji mediji.

Prije nedjelje nije bilo niti jednog dana bez umrlih od COVID-a od 2. kolovoza 2020., prema podacima nacionalne televizije NHK. U subotu su pak zabilježena tri smrtna slučaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjever zemlje Treslo 5,6 po Richteru: Jak potres pogodio Japan, ima i ozlijeđenih

Broj novozaraženih i smrtnih slučajeva od bolesti COVID-19 dramatično je pao u cijelom Japanu jer se dosad cijepilo više od 70 posto stanovništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ograničavaju hospitalizacije Uvelike zaostaju s cijepljenjem, bolnice su gotovo pune, a zbog delta-varijante je proglašeno novo izvanredno stanje

Broj novozaraženih dosegnuo je vrhunac tijekom kolovoza, kada ih je dnevno bilo više od 25.000, što je bila posljedica brzog širenja delta varijante virusa.

Od početka pandemije u Japanu je od COVID-a umrlo više od 18.000 ljudi.

Kako bi spriječila mogući novi val širenja virusa tijekom zime, vlada planira započeti s dopunskim cjepivom idući mjesec i radi na osiguravanju liječenja na temelju pilula za blaže slučajeve bolesti kako bi se smanjile hospitalizacije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene