Mayrhofen u Tirolu
Mayrhofen u Tirolu Foto: Afp

U gradiću Mayrhofenu u austrijskom Tirolu 42 osobe su pozitivne na koronavirus, a posebno zabrinjava što je kod najmanje 29 zaraženih potvrđeno da se radi od južnoafričkom soju.


Od danas svi stanovnici Mayrhofena, njih nešto manje od 4 tisuće, ostaju u karanteni, prema odluci vlasti Tirola.

Vezani članci Parkovi i parkirališta u Indiji postali su pogrebne lomače Crni niz se nastavlja: U jednom danu umrlo više od 4000 COVID pozitivnih osoba, zatvara se dio zemlje Ministar Beroš cijepio na Velesajmu - 2 Cijepljeno 25 posto stanovništva, Beroš od ranog jutra cijepio na Velesajmu: "Čast mi je što sam mogao osobno doprinijeti"

Epidemiolozi nadležni za grad računaju da će u nadolazećim danima broj zaraženih znatno porasti pa su vlasti poduzele sve kako bi taj porast bio što manji.

Prema novom režimu u Mayrhofenu, zatvoreni su svi vrtići i sve škole, i to najmanje do 3. ožujka. Svi koji izlaze iz svojeg doma moraju nositi maske, i to one sa zaštitom FFP2. Trgovine će biti zatvorene od subote do srijede, osim za najnužnije potrepštine. Svi stanovnici do sljedeće srijede morat će dvaput ići na PCR testiranje, piše austrijski Der Standard.

Povećan broj zaraza koronavirusom bilježi i cijeli okrug Schwaz pa su i na tom području s oko 80 tisuća stanovnika na snazi stroge mjere.