Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorili škole i vrtiće

Izolirali cijeli grad zbog južnoafričkog soja korone, epidemiolozi očekuju dramatičan porast broja zaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U gradiću Mayrhofenu u austrijskom Tirolu 42 osobe su pozitivne na koronavirus, a posebno zabrinjava što je kod najmanje 29 zaraženih potvrđeno da se radi od južnoafričkom soju.

Od danas svi stanovnici Mayrhofena, njih nešto manje od 4 tisuće, ostaju u karanteni, prema odluci vlasti Tirola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od vrata do vrata U pokušaju da spriječe širenje novog soja testirat će 80 tisuća ljudi: "U opasnoj smo fazi, a imamo i nove varijante" Slika nije dostupna Vlada na udaru kritika U prvom valu svima su bili uzor, a sada idu u novi lockdown: "To je izraz potpunog gubitka kontrole"

Epidemiolozi nadležni za grad računaju da će u nadolazećim danima broj zaraženih znatno porasti pa su vlasti poduzele sve kako bi taj porast bio što manji.

Prema novom režimu u Mayrhofenu, zatvoreni su svi vrtići i sve škole, i to najmanje do 3. ožujka. Svi koji izlaze iz svojeg doma moraju nositi maske, i to one sa zaštitom FFP2. Trgovine će biti zatvorene od subote do srijede, osim za najnužnije potrepštine. Svi stanovnici do sljedeće srijede morat će dvaput ići na PCR testiranje, piše austrijski Der Standard.

Povećan broj zaraza koronavirusom bilježi i cijeli okrug Schwaz pa su i na tom području s oko 80 tisuća stanovnika na snazi stroge mjere. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene