Nepravilnosti oko cijepljenja bilježe se diljem svijeta. Ministar zdravstva Argentine podnio je ostavku zbog cijepljenja preko veze, a s Floride stiže nevjerojatna priča o dvjema ženama koje su se prerušile u starice da bi došle do cjepiva.


Ministar zdravstva Argentine podnio je ostavku zbog sumnje da je bilo cijepljenja preko veze. Mediji pišu kako je najmanje 10 osoba primilo cjepivo preko reda. Među njima je i stariji novinar, koji tvrdi da se cijepio nakon što se osobno čuo s ministrom.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Hrvatska protiv korone cijepila strane diplomate i njihove obitelji: "Odluka je donesena kako bi se našima u svijetu također omogućilo cijepljenje" Cijepljenje, ilustracija Nema samo Hrvatska probleme sa sustavom za naručivanje na cijepljenje, i njima je pao sustav: "Razmislite o mogućnosti dolaska bez narudžbe"

Dvije Amerikanke na Floridi su pokušale doći do cjepiva tako što su se – prerušile u starice te u prijavi lažirale godine rođenja. Policija im je odredila zabranu prilaska lokaciji za cijepljenje.

Policajac im je poručio: "Nećete dobiti cjepivo. Morate čekati svoj red. Ovo su vaši ključevi od automobila. Svaka će dobiti kopiju dokumenta. Ako se bilo kad vratite, bit ćete uhićene. Ima li pitanja?" Žene su samo kratko odgovorile: "Ne, nema problema". 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr