Čelnik Mosta Božo Petrov komentirao je medijska nagađanja da će se parlamentarni izbori održati do polovice srpnja.

Galerija


Petrov je kazao da vladajući žele održati izbore u "kupaćim kostimima" kako bi uhvatili dobar moment.  

Vezani članci Meksiko, koronavirus U Meksiku više od 30.000 mrtvih od koronavirusa, a zaraženih je 250.000 Kredit, ilustracija Krediti u doba korone: Oprezni i građani i banke, no otkrivamo kada bi se sve moglo promijeniti

"Sve to njima odgovara jer oni tehniciraju s trenutkom i s mjerama. Oni se u ovom trenutku igraju s budućnošću svih ljudi u Hrvatskoj", smatra Petrov. 

Tvrdi kako je vladajuće strah da će u slučaju kasnijih izbora na vidjelo izaći svi problemi. 

"Kompletnu državu podredili su interesima svoje stranke. Ponašaju se neodgovorno. Vlada bi trebala skrbiti o ljudima, poduzetnicima, ali to ne radi. Treba rezati, treba napraviti rebalans, ali oni tehniciraju s mogućnošću izbora jer će se kasnije pokazati da niti jedna kvalitetna reforma nije napravljena u četiri godine. Sama epidemija pravi pritisak da se naprave promjene.

Oni se boje ukloniti sve svoje uhljebe. To su razlozi zašto se ne ponašaju odgovorno i gledaju kako će što prije otići na izbore", smatra Petrov.

Pozvao je vladajuće da uvedu elektroničko glasanje, da se ne skrivaju iza epidemije i napomenuo da kampanja u vrijeme epidemije nije moguća. Građane je pozvao da se upitaju je li stranka koja ih tjera na izbore u vrijeme epidiemije stranka kojoj bi dali glas.

Optimalno vrijeme za izbore po njemu bi bilo u listopadu ili u studenom. 

"Oni sebi stvaraju različite scenarije da bi se mogli igrati. Problem je što za taoce drže sve poduzetnike jer su podredili sve svojim interesima", zaključno je rekao Petrov.