Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogima nije jasno

Iz MUP-a dodatno objasnili tko se i kada bez testa i izolacije može vratiti u Hrvatsku iz Srbije, BiH i Crne Gore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz PU dubrovačko-neretvanske dodatno su objasnili uvjete prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje, u njima boraviti najduže 12 sati i vratiti se u Hrvatsku a da ne moraju u samoizolaciju ili obaviti PCR testiranje na koronavirus.

Poručuju kako iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, koja je na snazi od 14. siječnja, odnosi se na osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih ili obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora), gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

"Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti, ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni, neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji, za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe", objašnjavaju uz napomenu da se na stranicama MUP-a mogu pronaći dodatne informacije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene