Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Jedna nova žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, preminuo muškarac u Osijeku: Ukupno izliječeno 1726 osoba

Brač poslao novo žarište
Brač poslao novo žarište Foto: Krizni stožer otoka Brača/DNEVNIK.hr
U Hrvatskoj je od jučer zaraženo novih 15 osoba. Jedna je osoba preminula u Osijeku pa je broj smrtnih slučajeva narastao na 87.

* Ukupno je 2176 osoba zaražena koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritično im i skijanje Istarski stožer pozvao građane da se posebno suzdrže jedne vrste okupljanja: "Tu nam je glavni izvor zaraze" Slika nije dostupna teška situacija Svaki drugi testirani pozitivan: U sjevernoj županiji čak 273 novozaraženih, počinju masovno testiranje učenika

* 1726 osoba se oporavilo

* Osamdeset i sedam osoba je preminulo

* Na Braču se provodi masovno testiranje kontakata

Tijek događaja i vijesti iz regionalnih stožera pratite u nastavku:

14:03 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj. Od jučer je zaraženo 15 osoba, a jedna oboljela osoba je preminula. Više informacija o tome možete pročitati ovdje.

13:37 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Na tom su području samo tri oboljele osobe, dok su ostali ozdravili.

13:25 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Od 105 uzoraka uzetih u petak, 44 su obrađena i među njima nema novih pozitivnih, a rezultati preostalih briseva bit će poznati nakon završene analize.

Ukupno je 118 zaraženih, 65 izliječenih te 8 umrlih. Hospitalizirano je 11 pozitivnih pacijenta. Ukupno je 528 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđena su tri slučaja kršenja mjere samoizolacije.

13:06 U Varaždinskoj županiji nema nikakvih promjena ni po pitanju broja oboljelih od koronavirusa, ni po pitanju broja osoba koje su ozdravile. Ukupan broj do sada oboljelih u Varaždinskoj županiji je ostao na 47 osoba, a ukupno je do sada ozdravilo 39 osoba, što je 83%.

Završena je i demobilizacija Studentskog doma, te se on od sljedećeg tjedna opet može koristiti u svoju primarnu svrhu.

12:27 U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježena su još dva nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o štićeniku i zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kontaktima ranije pozitivnih osoba na koronavirus.

12:08 U Gradu Zagrebu nema novozaraženih osoba

12:06 U Osječko-baranjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek jučer je na koronavirus testirano 169 uzoraka i svi su bili negativni, a među analiziranim uzorcima nalazi i pet osoba čiji su preliminarni nalazi bili pozitivni.

"Postoji realna mogućnost da tih pet osoba ipak nije pozitivno na koronavirus te bi se ukupan broj zaraženih vratio na 131", poručuju iz županijskog stožera

11:58 U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je petero novooboljelih, a riječ je o radnicima iz inozemstva od kojih je jedan već od prije pozitivan. Ukupno je u toj županiji 26 oboljelih. Iz lokalnog stožera poručuju kako petero novozaraženih nemaju ozbiljniju kliničku sliku

11:34 Na području Vukovarsko-srijemske županije i dalje nema novooboljelih, a 33 osobe su izliječene

11:26  Preminula je jedna osoba s područja Virovitičko-podravsko županije, javlja regionalni stožer. Preminuo je muškarac rođen 1950. godine s rizičnim čimbenicima. U Virovitičko-podravskoj županiji nema novozaraženih osoba

11:19 Na području Krapinsko – zagorske županije već jedanaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom

11:14 Na području Zagrebačke županije jedanaest dana za redom nema novooboljelih

11:11 Dvije su novooboljele osobe iz Splitsko-dalmatinske županije zaražene koronavirusom. Riječ je o jednoj zdravstvenoj djelatnici i jednoj nezdravstvenoj djelatnica privatnog doma za starije i nemoćne. Nisu u kontaktu ni sa djelatnicima niti sa korisnicima doma. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 538 slučajeva zaraze korona virusom

11:10 U Požeško-slavonskoj županiji već 39. dan nema novooboljelih osoba, a od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe.

10:05 Novozaraženih nema ni u Ličko-senjskoj županiji

09:50 Na području Šibensko-kninske županije sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. U klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ u Zagrebu preminula je pacijentica s područja Š-K županije, stara 71 godinu, kronični bolesnik koja je bila pozitivna na COVID-19. 

09:45 Brač očekuje odluku Nacionalnog stožera o povratku strožih mjera. Više pročitajte ovdje

09:33 Nema novooboljelih na području Zadarske županije, a s današnjim danom ozdravile su 73 osobe. 

08:5U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

08:55 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 dana nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je do sada u toj županiji od početka pandemije koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba, a 9 njih je ozdravilo

08:40 U Istarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

07:50  Na Braču će se zbog većeg broja zaraženih koronavirusom vjerojatno ponovno uvesti postrožene mjere koje su važile u početku pandemije za cijelu Hrvatsku, doznaje se od županijskog Stožera civilne zaštite.

07:45 Zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa na Braču postoji mogućnost da se taj otok zatvori, a da se ostatak zemlje otvori, poručio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

07:40 Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pozvala je na raspuštanje županijskog Stožera civilne zaštite, zatraživši da se dovedu profesionalci koji će znati nositi sa situacijom. Marković je i sama u samoizolaciji jer je bila u bliskom kontaktu s jednom od osoba koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim. 

07:30 U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 25, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite, poručivši da i dalje moramo biti oprezni iako se nastavlja liberalizacija mjera.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene