Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Dobre vijesti: Pad novozaraženih u županiji čiji su brojevi posljednjih dana izazivali strah od prekida sezone

U Hrvatskoj je u nedjelju zabilježeno 56 novozaraženih koronavirusom. Preminule su tri osobe.

* Dosad 360.067 slučajeva zaraze

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Jedan novozaraženi više nego jučer: Preminulo još sedam pacijenata Ilustracija KORONA U HRVATSKOJ Stožer objavio nove podatke: Preminule četiri osobe, pogledajte kakvo je stanje po županijama

* Preminulo 8212 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

15:17 Na području Brodsko-posavske županije su zabilježene dvije novooboljele osobe. U samoizolaciji je 148 osoba.

14:18 Na području Ličko-senjske županije u protekla 24 sata nije bilo novootkrivenih slučajeva infekcije COVID-19, a testirane su 84 osobe, priopćio je u nedjelju Županijski stožera civilne zaštite.

Na COVID- odjelu Opće bolnice Gospić na liječenju su dvije osobe. Trenutno je u županiji 17 aktivnih slučajeva covida-19. Pod mjerama samoizolacije je 96 osoba.

13:33 Na području Krapinsko-zagorske županije treći dan nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavila se jedna osoba te je trenutno osam aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije. U samoizolaciji je 14 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se tri pacijenta pozitivna na SARS CoV-2 i nisu na respiratoru.

U posljednja 24 sata nema umrlih osoba sa SARS CoV-2 infekcijom.

13:06 U Zagrebu su u posljednja 24 sata zabilježene četiri novooboljele osobe od covida-19, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 353 uzorka, od kojih je pet bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali četiri novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za pet osoba.

Trenutno je u gradu Zagrebu 58 aktivnih slučajeva. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba cijepljeno je 2018 osoba.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" obavještava Zagrepčanke i Zagrepčane da se u ponedjeljak, 5. srpnja, cijepljenje odvija prema unaprijed dogovorenim terminima.

13:05 Od 163 testirana uzorka u posljednja 24 sata, u Zadarskoj je županiji potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novooboljelima 11 ih je na području Zadra te po jedna osoba u Ninu, Galovcu, Poličniku, Salima i Škabrnji.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je desetero pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Trenutačno je aktivan 191 slučaj, pod nadzorom je 780 stanovnika, a policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

13:04 Tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata, a jedna je osoba umrla, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Testirano je 211 osoba. Oporavilo se devet osoba te je u Varaždinskoj županiji 48 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 17 osoba s težom kliničkom slikom, a tri su na respiratoru.

13:03 Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 437 obrađenih testova u protekla 24 sata, tri su osobe pozitivne na, od kojih su dvoje kontakti ranije oboljelih, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima dvije su osobe iz Splita, a jedna iz Trogira.
Ukupno su 773 osobe u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je osam Covid pozitivnih osoba, od kojih je jedna na respiratoru.

12:11 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježena je jedna novozaražena osoba koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.  

Na COVID- odjelu Opće bolnice Karlovac trenutačno je na liječenju osam osoba. U samoizolaciji je 98 osoba.

11:31 U posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze virusom koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 558. Među njima je 141 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

Preminule su tri osobe.

U protekla 24 sata testirana je 3.731 osoba.

Zaključno s 3. srpnja utrošeno je 2 664 327 doza cjepiva. Dosad su 1 506 223 osobe cijepljene s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 1 158 104 primilo obje doze. Na dan 3. srpnja utrošene su 31 164 doze cjepiva.

11:07 Tijekom protekla 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježeno je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a jučer se na punktovima cijepilo 1506 osoba, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Jučer je testirano 108 uzorka, pri čemu udio pozivnih među simptomatskim pacijentima iznosi 0,92 posto od broja testiranih. Trenutni broj aktivnih slučajeva je 28.

U protekla 24 sata nije bilo umrlih pacijenata, oporavile su se četiri osobe te nije bilo novih hospitaliziranih pacijenata od covid infekcije. U Županijskoj bolnici Čakovec trenutno je hospitalizirano 17 pacijenata zbog covida-19.

Tijekom subote u Međimurskoj županiji je na punktovima cijepljeno 1506 osoba. Ovaj tjedan cijepljeno je ukupno 3177 osoba, od čega je 705 cijepljeno prvom dozom i 2472 osoba drugom dozom. Do danas je barem jednom dozom cijepljeno 48,09 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

11:07 U Osječko-baranjskoj županiji, u posljednja 24, sata potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratoriju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC), u posljednja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije obrađena 182 uzorka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus, priopćili su iz Stožera.

Na bolničkom liječenju, u Općoj županijskoj bolnici Našice, nalaze se četiri osobe, oboljele od COVID-19, a na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 266 osobe, navode u osječko-baranjskom Stožeru.

10:46 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 1 nova pozitivna osoba na COVID-19, potvrđena PCR testiranjem. Nema preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 241 osoba. U samoizolaciji na području županije je 209 osoba.

10:28 U Zagrebačkoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježene četiri novooboljele osobe od covida-19, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe su u Svetom Ivanu Zelini, a po jedna u Velikoj Gorici i Dubravi.

U posljednja 24 sata ozdravile su dvije osobe. Trenutno je aktivno 17 slučajeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 30.369 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.277 osoba, a 75 osoba je umrlo.

U svih osam ispostava Domova zdravlja Zagrebačke županije ustrojeni su posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv covida-19.

"Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu", poručuju iz Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

10:18 Među 47 testiranih s područja Virovitičko-podravske županije u posljednjem 24-satnom razdoblju, nije bio niti jedan pozitivan na koronavirus. Na bolničkom liječenju je petero pacijenata.

10:17 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od COVID-19 infekcije. Trenutno je 20 aktivnih slučajeva.

U šibenskoj bolnici liječi se sedam osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 47 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

10:05 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 12 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravila je jedna osoba, a na bolničkom se liječenju trenutno nalazi šest osoba.

9:45 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom, a na opservaciji je 11 pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 68 osoba, naveli su iz županijskog Stožera CZ.

9:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata obrađeno je 436 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 85 993 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su tri osobe pozitivne na koronavirus.

9:00 Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji 200 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 2 osobe.

8:55 U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 11 novooboljelih te 14 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 na području PGŽ smanjio za 3 osobe te iznosi 113.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 353 uzoraka briseva. Udio pozitivnih briseva unutar broja laboratorijski obrađenih uzoraka tako danas iznosi 3.1%.

Tijekom jučerašnjeg dana umrla je jedna osoba s područja Grada Zagreba, a koja se liječila u KBC-u Rijeka.

8:15 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene