Broj osoba pozitivnih na koronavirus u Hrvatskoj trenutačno je 867, a ozdravilo je 67 ljudi. Nacionalni stožer civilne zaštite na konferencije za medije u 14 sati objavio je da u Hrvatskoj nema novih smrtnih slučajeva od koronavirusa.


* U Hrvatskoj pozitivno 867 ljudi

* Ozdravilo je 67 ljudi

* Šestero je preminulo od koronavirusa

Situaciju s koronavirusom u svijetu pratite ovdje.

Tijek događanja pratite u nastavku:

Vezani članci Red za cijepljenje protiv koronavirusa u Budimpešti U strahu od britanskog soja uveli još strože mjere: "Treći val je snažan, vrlo snažan i gori nego što je bio drugi" Testiranje na koronavirus - 3 Imamo 520 novozaraženih: Više županija bilježi značajan postotak pozitivnih, jedna iznenađujuće ima nulu

21:00 Na web stranici koronavirus.hr objavljeni su novi podaci o zaraženima u županijama. Grad Zagreb ima potvrđeno 362 slučaja koronavirusa, Splitsko-dalmatinska županija - 96, Istarska - 68, Krapinsko-zagorska županija - 59, Osječko-baranjska ima potvrđenih 57 slučajeva zaraze, Primorsko-goranska - 46, a Dubrovačko-neretvanska - 32 slučaja.

Nadalje, Zadarska županija potvrdila je 32, Šibensko-kninska - 24, Varaždinska - 21 slučaj, Karlovačka županija potvrdila je 20 slučajeva, a Sisačko-moslavačka - 15. Vukovarsko-srijemska županija potvrdila je 13 slučajeva, Brodsko-posavska osam, Bjelovarsko-bilogorska ima potvrđenih pet slučajeva zaraze koronavirusom, Koprivničko-križevačka županija četiri.

Tri slučaja zaraze potvrdila je Ličko-senjska županija, dva Međimurska županija, a po jedan Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska. Zagrebačka županija nema zabilježenih pozitivnih slučajeva.

20:58 Pulsko Gradsko vijeće u utorak navečer je izjašnjavanjem vijećnika putem elektroničke pošte jednoglasno prihvatilo paket mjera pomoći građanima i gospodarstvenicima, koje se odnose na ublažavanje posljedica prouzročenih epidemijom koronavirusa.

U paketu mjera za rasterećenje građana i gospodarstvenika prihvaćena je odluka o oslobađanju plaćanja poreza na korištenje javnih površina i to za sve obveznike koji nisu u mogućnosti koristiti javnu površinu ili je njihovo korištenje ograničeno uslijed pojave koronavirusa.

20:30 U Dubravi tj. u susjednom Retkovcu (Avenija Dubrava 214 - ulaz sa strane Doma zdravlja) ovih dana otvorena je Caritasova pučka kuhinja u suradnji s BBB-om. U kuhinji volontiraju tete iz vrtića i škola i pripremaju topli obrok svaki dan od 11 do 13 sati. Prošlih dana odaziv je bio vrlo slab, došlo je tek nekolicina ljudi.

Iz pučke kuhinje pozivaju da, ako znate nekoga potrebitog tko nema topli obrok, uputite ga na navedenu adresu. Rečeno je, ako idućih par dana i dalje bude slabiji odaziv, da će zatvoriti kuhinju na toj adresi.

18:50 U Hrvatkoj je trenutačno 867 osoba zaraženo koronavirusom. Od toga je 41 osoba mlađa od 20 godina, 165 osoba ima između 40 i 50 godina, 187 osoba između 50 i 60, a 101 osoba je starija od 70. Podaci o ostalim dobnim skupinama još nisu objavljeni.

Također, koronavirusom je zaraženo 50 doktora, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, pet ljekarnika i sedam djelatnika zdravstvenog administrativnog osoblja. U samoizolaciji 1200 osoba.

18:06 Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika zabranio je u utorak građevinske radove na otocima svima koji tamo nemaju prebivalište ili trajno boravište, osim ako je riječ o nužnim i za život građana neophodnim javnim radovima.

Takvu odluku dubrovački Stožer CZ donio je nakon upozorenja i apela stanovnika Elafitskog otočja o radovima na jednom hotelu na otoku Koločepu u okolnostima epidemije koronavirusa.

Iz Stožera podsjećaju kako sami radovi nisu izričito zabranjeni, ali jest javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu zbog epidemije za osobe koji na otocima nemaju prebivalište ili trajno boravište.

17:50 Karlovačka županija najavila je u utorak mjere pomoći građanima koji su gospodarski ugroženi zbog pandemije COVID-19 te rebalans proračuna i humanitarne akcije za pomoć u krizi.

Na županijski Zavod za zapošljavanje prijavilo se posljednjih dana 206 osoba jer su uslijed krize izgubile posao, a Zavod je primio još 1.200 zahtjeva poslodavaca za isplatom minimalnih plaća za oko 3.000 radnika.

Očekuje se da će Karlovačka županija sutra, na sjednici Županijske skupštine, donijeti rebalans proračuna za suzbijanje pandemije koronavirusa, od ukupno 1,4 milijun kuna. U to je uračunata nabavka medicinskih uređaja i zaštitne opreme, pomoć za zdravstvene djelatnike i za oboljele pojedince u županiji.

17:24 Kroz objedinjenu web ponudu Karlovačke županije i Grada Karlovca lokalni proizvođači hrane moći će ponuditi svoje proizvode i tako aktualnu krizu pretvoriti u priliku za plasman domaće hrane.

Karlovačka gradska uprava priopćenjem je u utorak pozvala zainteresirane ponuđače da svoje podatke s popisom poljoprivrednih proizvoda i uvjetima dopreme korisnicima dostave na e-mail trznica@kazup.hr., a građane da to iskoriste pod motom "Kupujmo lokalno".

16:19 Od utorka ujutro broj zaraženih koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji povećan je za četiri te je dosad zaraženo osam osoba, među kojima je umrla jedna žena, onkološki bolesnik, rekao je načelnik brodsko-posavskog Županijskog stožera Civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.

Na konferenciji za novinare ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković je rekao da su novi pacijenti osobe već poznatih kontakata. Jedna je osoba putovala u inozemstvo, a tri su bliski kontakti osoba koje su od prije pozitivne. Dvije osobe su srednje dobi, jedna je starija i jedna mlađe životne dobi, rekao je Cvitković.

16:01 Na području Virovitičko-podravske županije potvrđen je prvi slučaj zaraženog od koronavirusa, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

"Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi koja se trenutno nalazi u kućnoj karanteni. Njezino stanje je stabilno, ima blagu kliničku sliku. Epidemiološka struka je poduzela sve uobičajene mjere, a to znači da smo detektirali sve njezine kontakte“, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, epidemiolog Miroslav Venus.

14:53 Druga osoba zaražena koronavirusom u Požeško-slavonskoj županiji je starija žena koja je jučer primljena u požešku bolnicu, a majka je kćeri koja je bila na putu u Turskoj, potvrdio je u utorak na konferenciji za novinare župan Alojz Tomašević.

14.45 U Sisačko-moslavačkoj županiji ukupno je 15 osoba oboljelih od koronavirusa, od čega je dvoje ozdravilo, priopćeno je u utorak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Jedna ljekarna do daljnjeg je zatvorena jer je posljednja oboljela pacijentica radila u toj ljekarni. Obrađuju se svi kontakti i stavljaju pod zdravstveni nadzor.

14:40 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u Hrvatskoj 77 novooboljelih od koronavirusa te da nema novih smrtnih slučajeva.

Broj novooboljelih u utorak jednak je broju od prethodnog dana. Ministar zdravstva ističe da to pokazuje kako su uvedene mjere zaštite dobre. Više informacija s konferencije pročitajte OVDJE  

13:11 Od utorka je u Zagrebu uvedeno testiranje iz automobila kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba. Više o ''drive in'' testiranju pročitajte OVDJE.

12:52 Pet novih osoba potvrđeno je pozitivno u Krapinsko-zagorskoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima četiri su osobe iz Pregrade, a jedna je s područja općine Radoboj. 

12:45 U Međimurskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom te su dosad zaražene samo dvije osobe koje su u bolnici i njihovo je zdravstveno stanje stabilno, rekao je u utorak župan Matija Posavec.  

12:39 Dubrovačko-neretvanska županija zabilježila je novih pet slučajeva zaraze, priopćio je županijski Stožer. Na području županije dosad je 39 osoba zaraženo koronavirusom.

Iz PU dubrovačko-neretvanske su kazali da je zabilježeno 14 slučajeva kršenja samoizolacije od 13 osoba. ''Jedna je osoba dva puta evidentirana da krši samoizolaciju'', kazao je glasnogovornik policije. 

12:37 U Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a ukupan broj oboljelih sada je 24, objavio je županijski Stožer. Potvrđen je i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na šest. 

12:27 U Istri nema novooljelih od koronavirusa, a svi ispitani uzorci brisa osoba koji su do nedjelje bili poslani na analizu su negativni, priopćio je u utorak Stožer civilne zaštite Istarske županije.  

12:17 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 9 novooboljelih od koronavirusa, među kojima je 7 osoba iz Splita i po jedna iz Sinja i Solina, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među dosad oboljelima na području te županije je četvero djece i 29 zdravstvenih djelatnika, a njih 136 je trenutačno u samoizolaciji.

Petero pacijenata je na respiratoru i u teškom su stanju, a riječ je o oboljelima iz Šibenika i Dubrovnika.

Splitska policija u ponedjeljak je utvrdila ukupno 4 slučaja kršenja samoizolacije.

11:28 U Šibensko-kninskoj županiji registrirana je još jedna osoba oboljela od koronavirus, a ukupno ih je 24 u toj županiji, izvijestio županijski Stožer civilne zaštite. 

11:13 U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

U policijskoj upravi su dvije pozitivne osobe na koronavirus i 18 njih u samoizolaciji. 

Posted by Osječko-baranjska županija on Tuesday, March 31, 2020

10:51 Na području Vukovarsko-srijemske županije potvrđena su još dva slučaja osoba zaraženih koronavirusom, tako da je sada na području te županije ukupno pozitivno 13 osoba, izvijestili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Jedna pozitivna osoba bliski je kontakt zaraženog liječnika iz Vinkovaca, a druga je osoba iz Županje.

10:34 Istarska policija utvrdila je četiri nova slučaja kršenja samoizolacije - dva na području Umaga te po jedan na području Pule i Poreča. U županiji je dosad zabilježeno ukupno 60 kršenja te mjere. Svi su prekršitelji zatečeni na blokadnim punktovima pri nadziranju odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.

10:00 U Zadarskoj županiji ima sedam novih slučajeva koronavirusa, među kojima su i dvije osobe iz  Ličko-senjske županije, ali su testirani u Zadru i riječ je osobama koje su doputovale iz Turske. Preostalih pet oboljelih povezano je s biogradskom bolnicom, a riječ je o jednoj liječnici te jednoj pacijentici i njezinim kontaktima.

U posljednja 24 sata evidentirana su tri slučaja kršenja mjere samoizolacije na području Zadarske županije. Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin kazala da je da u policijskoj upravi nema zaraženih koronavirusom.

8:57 Policijska uprava vukovarsko-srijemska tijekom 24 sata zaprimila je 11 dojava o kršenju mjera samoizolacije, od čega su utvrđena dva slučaja kršenja te mjere.

U protekla 24 sata vukovarsko-srijemska policija na kontrolnim punktovima uhvatila je i 18 osoba koje su bez ovjerene i potpisane propusnice pokušale ući na područje županije ili izaći iz mjesta prebivališta. 

8:28 Nacionalni stožer i nadležne institucije svakodnevno objavljuju preporuke i savjete kako se zaštiti od koronavirusa. Važno je pridržavati se njihovih uputa i poslušati savjete jer se tako može smanjiti i spriječiti koronavirusa. Važne savjete pogledajte OVDJE.

8:17 Ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić u Dnevniku Nove TV objasnila je zašto se oboljele od koronavirusa više neće testirati da utvrde jesu li ozdravili, a osvrnula se i na švedski model borbe protiv epidemije. Više doznajte OVDJE.

8:10 Dosad je obavljeno ukupno 6404 testiranja, objavljeno je na službenoj Vladinoj stranici Koronavirus.hr. Policija dnevno ima oko 2000 postupanja vezanih za koronavirus, a u policijskim redovima zaraženo je šest službenika.

Kod 928 osoba utvrđeno je kršenje samoizolacije, a kakve posljedice može imati nepridržavanje te mjere, objasnio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. Više pročitajte OVDJE.