Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) "Dr. Andrija Štampar" od utorka je kao prvi u Hrvatskoj uveo "drive in" dijagnostiku koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba.

Galerija U NZJZ Dr. Andrija Štampar uvedena drive in dijagnostika koronavirusa - 3 U NZJZ Dr. Andrija Štampar uvedena drive in dijagnostika koronavirusa - 2 U NZJZ Dr. Andrija Štampar uvedena drive in dijagnostika koronavirusa - 1 +5 U NZJZ Dr. Andrija Štampar uvedena drive in dijagnostika koronavirusa - 4

"Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba", ističu iz Zavoda.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 4 Opet veliki broj preminulih, pozitivan svaki treći test: Provjerite stanje po županijama Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Većina Slovenaca podržava još strože mjere za necijepljene: "Nažalost, vremena više nema"

Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika. Iz Zavoda napominju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi preko odabranog liječnika obiteljske medicine.

Ovo je tek jedna od mjera koju su NZZJZ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane, ističu, i dio je brojnih aktivnosti koje provode već niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje građana. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju