Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata koronavirusom zaražene još 34 osobe, preminulo četvero oboljelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je do sada oboljelo 5294 ljudi. Preminulo ih je 153, a oporavile su se 4438 oboljele osobe.

* U ponedjeljak je potvrđeno 34 novih slučajeva zaraze

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Ukupno je od početka epidemije zaraženo 5294 osoba

* Na respiratoru je šest pacijenata

* Preminule su 153 osobe

Tijek događaja pratite u nastavku:

14:23 U Međimurskoj županiji nema novih oboljelih. Svi jučer uzeti nalazi u ZZJZ su negativni. Danas je uzeto 27, a do sada ukupno 2161 uzorak.

14:18 Koronavirusom je zaražena djelatnica Doma za starije i teško bolesne osobe "Majka Marija Petković" u Blatu na Korčuli, koja je testirana prije povratka s godišnjeg odmora pa je ukupno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 12 aktivnih slučajeva zaraze.

Županijski Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je izvijestio kako se nijedan zaraženi ne liječi u dubrovačkoj bolnici, a u samoizolaciji se nalazi 176 osoba.

14:02 U protekla 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 703.

Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šest pacijenata. Četiri su osobe preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 5294 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 153 preminulo, a 4438 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutačno 2520 osoba. Do danas su ukupno testirane 122.083 osobe, od toga 763 u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

12:59 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 13.

12:57 U Koprivničko-križevačkoj županiji osmi dan zaredom nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19. Tri su osobe ozdravile, a na kućnom su liječenju još dva pacijenta s aktivnim pozitivitetom na koronavirus. U samoizolaciji je trenutačno šest osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

12:42 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Na području županije ostalo je još četrnaest pacijenata oboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Sedam je pacijenata s područja grada Petrinje, tri pacijenta s područja Kutine, dva s područja Siska te po jedan s područja Novske i Popovače.

11:42 U Zagrebu su zabilježena tri nova slučaja zaraze. 225 osoba  testirano je u posljednja 24 sata. Aktivnih je 190 slučajeva, a u samoizolaciji je 396 ljudi.

11:40 Prema izvješću KBC-a Split, preminula je jedna muška osoba u dobi od 61 godine. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ-a, od ukupno 303 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, i to šest osoba iz Splita, po dvije iz Omiša i Prgometa te po jedna iz Komiže i Vrlike.

Među novooboljelim osobama nalazi se i 11 štićenika i jedan djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici. Svi uzorci Centra za rehabilitaciju u Vrlici su obrađeni (104 djelatnika i 140 štićenika), dok se za tri osobe uzorkovanje mora ponoviti. Od ukupno 24 novooboljele osobe njih šest su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 18 osoba epidemiološki obrađuje.

11:35 U Općoj bolnici Karlovac od posljedica bolesti COVID-19 preminula je starija ženska osoba (1935. godište) s područja općine Vojnić, koja je već ranije bila hospitalizirana u toj bolnici.

Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 32 osobe u Karlovačkoj županiji i svi su testovi negativni. 

11:13 U KBC-u Osijek testirano je 88 osoba, od kojih su dvije bile pozitivne na koronavirus. Jedna osoba ima prebivalište na području Ispostave Osijek, a druga na području Ispostave Beli Manastir.

Trenutačno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba oboljelih od koronavirusa, od kojih je jedna na respiratoru. Važno je napomenuti kako je KBC Osijek respiracijski centar za svih pet slavonskih županija te se na liječenju nalaze osobe iz Osječko-baranjske, ali i drugih županija.

Tijekom posljednja 24 sata s područja županije preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, 1934. godište i imala je značajne komorbiditete.

11:12 Drugi dan zaredom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutačno su 34 aktivna slučaja oboljenja, a od toga se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer su uzorkovana četiri uzorka na virus SARS-CoV-2.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 84 osobe, od kojih su  74 kontakti oboljelih od COVID-19, a 10 osoba je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja, zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

11:08 U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Oboljela je ženska osoba srednjih godina, blaže kliničke slike, a radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe. U vrijeme pojave simptoma nalazila se u samoizolaciji.

Trenutačno je 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga su četiri osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu, i to dvije na bolničkom liječenju, a dvije na promatranju. Sedmero je ljudi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Pod mjerom samoizolacije trenutačno je 26 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

11:01 Na području Zagrebačke županije nema novih oboljelih. Pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutačno je aktivno 36 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 203 osobe, a 11 ih je preminulo.

10:46 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih oboljelih. Trenutačno ima sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno su testirane 3794 osobe.

9:59 Na području Primorsko-goranske županije treći dan zaredom nema novozaraženih osoba. Jedna je osoba izliječena. Osam je aktivnih slučajeva, a 143 su osobe izliječene. U KBC-u su i dalje smještene dvije osobe, dok je šest osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

9:52 U protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novozaraženih osoba virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba od početka epidemije tako sada iznosi 165.

Aktivnih slučajeva je 16, od toga su tri osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutačno se nalazi 66 osoba.

9:40 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata dvije su nove pozitivne osobe na COVID-19 (jedna iz Vukovara i jedna iz Ivankova). U KBC-u Osijek između 1. i 3. kolovoza od koronavirusa su preminule dvije osobe.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 447, od toga je 235 osoba izliječeno, a pet osoba je preminulo. Trenutačno je u županiji osam osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19. U samoizolaciji su na području županije 572 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19, u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 18 zdravstvenih radnika. U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 29 radnika.

9:36 Dvadeset šesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19, od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 sata testiran je jedan uzorak brisa. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je pet osoba.

9:35 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na području županije trenutačno je 17 oboljelih od koronavirusa jer se jedna osoba oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih. Trenutačno se u samoizolaciji nalazi 58 osoba.

9:05 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 34 uzoraka brisova na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječene su tri osobe. U mjerama samoizolacije nalaze se 164 osobe.

U Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID pozitivna osoba, 1947. godište, s više kroničnih bolesti. Preminula osoba bila je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu.

8:56 Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt pozitivne osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 57 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 148 osoba.

8:05 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Naime, od 21 testirane osobe svi su bili negativni na koronavirus.

Tako je i dalje broj trenutačno aktivnih slučajeva na području županije – sedam. Od početka epidemije COVID-19 koronavirusom je zaražena 31 osoba. 23 osobe su se oporavile, a jedan je muškarac preminuo.

U Hrvatskoj je do nedjelje potvrđeno 5260 zaraženih osoba. 149 oboljelih je preminulo od početka epidemije. Trenutačno je na respiratoru šest pacijenata.

Žarišta su i dalje u Slavoniji. U bolnicama je ukupno 131 osoba, aktivno je 738 slučajeva. Dok COVID-19 ne popušta, pred nama su u kolovozu velika državna i misna slavlja. Tomislavov dom na Sljemenu opet je karantena, a razrađuje se i poseban plan uoči nove školske godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene