Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo 30 oboljelih

U Hrvatskoj zaraženo još 619 osoba: U jednoj županiji učenici viših razreda osnovnih škola još neće sjesti u klupe

Koronavirus, Hrvatska - 2
Koronavirus, Hrvatska - 2 Foto: DNEVNIK.HR
U četvrtak je u Hrvatskoj evidentirano 619 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je još 30 oboljelih.

* Dosad zaraženo 230.978 osoba

* Zabilježeno 4943 smrtnih slučajeva

* Na respiratorima 128 pacijenata

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

13:09 Na području Međimurske županije u protekla 24 sata od 126 testiranih osoba, evidentirano je 16 novih pozitivnih slučajeva, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

13:07 Stožer civilne zaštite Međimurske županije odlučio je da će se od ponedjeljka u školske klupe vratiti svi učenici osnovnih škola, dok će se nastava u srednjim školama nastaviti odvijati online, osim za učenike završnih razreda (maturante).

Sukladno toj odluci, organizirat će se prijevoz i odvijanje školske prehrane, kako bi učenici mogli nesmetano, ali u skladu s epidemiološkim mjerama, obavljati svoje školske obaveze.

13:03 U Varaždinskoj županiji su 22 nova slučaja zaraze, preminule dvije oboljele osobe. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 72 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 28 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, pet u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 25 osoba je u Klenovniku od kojih jedna na respiratoru i 14 u Novom Marofu.

12:59 "Stožer civilne zaštite Varaždinske županije je dao preporuku ravnateljima osnovnih i srednjih škola te njihovim osnivačima o načinu organizacije nastave. Preporuka je da svi učenici osnovnih škola, dakle od 1. do 8. razreda idu na nastavu u školu, dok bi nastava na daljinu i dalje bila za učenike srednjih škola, izuzev maturanata, učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavca te za učenike Glazbene škole u Varaždinu kod izvođenja individualne nastave za koje je nastava moguća po modelu A, dakle u školi", kazao je Robert Vugrin, načelnik stožera.

Drugi zaključak je da Županijski stožer od Nacionalnog stožera neće tražiti produljenje mjera koje su dosad bile specifične za Varaždinsku županiju. Riječ je o epidemiološkim mjerama koje uključuju, između ostalog, obustavu rada muzeja, kazališta, kina, a one će na snazi biti do 31. siječnja. Time se Varaždinska županija po epidemiološkim mjerama u potpunosti izjednačava s nacionalnom razinom.

11:59 Na području Osječko-baranjske županije na koronavirus je 29 novih pozitivni, a preminule su tri osobe.

Na bolničkom liječenju nalazi se 108 oboljelih od COVID-19, i to 77 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 14 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem. Tijekom posljednja 24 sata preminule su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije u dobi od 81 do 89 godina.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije u petak će donijeti novu preporuku za organizaciju nastave na području županije.

11:52 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 36 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1940.) u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević". Hospitalizirano je ukupno 68 bolesnika, a devet hospitaliziranih je na respiratoru.

11:50 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije odlučio je da se u razdoblju od 1. do 12. veljače 2021. godine predlaže osnivačima škola organizacija nastave po Modelu A (nastava u učionicama) za sve razrede u svim osnovnim školama te za završne razrede u svim srednjim školama, uključujući i trogodišnje srednje strukovne škole (zbog priprema za državnu maturu i završne ispite). Po Modelu C (nastava na daljinu) nastavu će pohađati učenici ostalih razreda srednjih škola osim završnih razreda.

11:45 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 10 novopozitivnih na koronavirus. Preminula je jedna osoba.

Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 15 pacijenata. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 46 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2, od kojih su dva na respiratoru.

11:40 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 75 novooboljelih, preminule su tri osobe. Na bolničkom liječenju nalaze se 72 COVID pozitivna pacijenta u KBC-u Split, a sedam ih je na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su tri muškarca u dobi od 77, 71 i 77 godina. Preminuli su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju.

11:31 U Zagrebu je prema podacima HZJZ-a zaraženo još 119 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 820 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 116 nalaza bilo pozitivno.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi za 17 korisnika i dva djelatnika. U Zagrebu je trenutačno 410 aktivnih slučajeva.

11:24 Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku da će se od 1. do 15. veljače 2021. godine nastava u osnovnim školama u razrednoj nastavi (u nižim razredima osnovnih škola, od I. do IV.) Istarske županije odvijati prema Modelu A (nastava u školi).

Od 1. do 15. veljače 2021. godine u osnovnim školama u predmetnoj nastavi (u višim razredima osnovnih škola, od V. do VIII. razreda) te u srednjim školama od I. do III. razreda u Istarskoj županiji, nastava će se odvijati prema Modelu C, nastava na daljinu (online).

Od 1. do 15. veljače 2021. godine, nastava za maturante srednjih škola Istarske županije, odvijat će se prema Modelu A (nastava u školi), s pripadajućom praksom. Od nacionalnog stožera zatražio je regionalni pristup u donošenju odluka, odnosno da im se dopusti i popuštanje nekih mjera.

11:11 Na području Šibensko-kninske županije 33 osobe oboljele su od COVID infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se devet pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 13 bolesnika.

11:07 Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije preporučuje u razdoblju od 1. do 12. veljače 2021. osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih obrazovnih ustanova donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu A (nastava u školi) za sve razrede bez izuzetaka.

Ravnateljima srednjoškolskih obrazovnih ustanova preporučuje se u razdoblju od 1. do 12. veljače 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu C (nastava na daljinu) za sve razrede srednjih škola, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koja bi se provodila prema Modelu A (nastava u školi).

10:51 U posljednja 24 sata zabilježeno je 619 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3173. Među njima je 1326 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 128 pacijenata.

Preminulo je 30 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 230.978 ljudi zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4943 preminulo. Ukupno su se oporavile 222.862 osobe, od toga 466 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 15.505 osoba. Do danas je ukupno testirano 1.175.831 ljudi, od toga 5994 u posljednja 24 sata.

10:42 S područja Ličko-senjske županije 10 je novooboljelih osoba od COVID-19, osam osoba je izliječeno. Na liječenju u Općoj bolnici trenutačno se nalazi 11 osoba.

10:30 U Karlovačkoj županiji 15 je novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR+ antigenska testiranja). U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji četiri su osobe pozitivne na brzom testu za detekciju antigena.

U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirana su 44 COVID pozitivna pacijenta. Na respiratoru su četiri COVID pozitivna pacijenta.

10:15 Na području Zagrebačke županije oboljela je 101 osoba. Trenutačno je aktivno 528 slučaja.

10:12 Na području Virovitičko-podravske županije kod petnaestero stanovnika detektiran je virus SARS-CoV-2, a preminula je jedna osoba. Muškarac, 1959. godište, preminuo je uslijed infekcije COVID-om, pritom je imao i brojne komorbiditete. U odnosu na prijašnje dane smanjio se broj hospitaliziranih. Na bolničkom su liječenju 34 pacijenta, 32 u Općoj bolnici Virovitica te dva u KBC-u Osijek.

10:06 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je osmero novopozitivnih na COVID-19, od čega je šestero pozitivnih na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenom testu. Trenutačno je u županiji 40 pacijenata hospitalizirano zbog bolesti COVID-19.

10:02 U Hrvatskom saboru predstavlja se izvješće o radu Nacionalnog stožera. Sjednicu Sabora možete pratiti UŽIVO na našem portalu. >>Opširnije

9:34 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom (26 je utvrđeno brzim antigenskim testom), a preminula je jedna muška osoba iz Vele Luke (rođ. 1947.).

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirane su 23 osobe pozitivne na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

9:27 U Sisačko-moslavačkoj županiji 43 su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19.

9:15 Na području Zadarske županije 29 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule. Od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije ženske osobe u dobi od 86 i 89 godina te muškarac u dobi od 87 godina.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 23 bolesnika, od kojih je troje na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju su tri pacijenta oboljela od koronavirusa

9:13 U Istri je 13 novozaraženih osoba. Trenutačno je 88 aktivnih COVID pozitivnih osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 28 osoba, od toga je pet osoba u respiracijskom centru.

8:58 U Primorsko-goranskoj županiji je 30 novooboljelih i 36 ozdravljenih osoba. Jedna je oboljela osoba preminula. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, na bolničkom se liječenju nalazi 39 pacijenata. Od toga su četiri na respiratoru.

8:52 U Požeško-slavonskoj županiji zaraženo je još sedam osoba. Trenutačno su aktivna 82 slučaja zaraze koronavirusom, 63 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 19 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 201 osoba.

8:27 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 16 novih slučajeva bolesti COVID-19, a preminula je jedna osoba. Ozdravilo je šest oboljelih, a na bolničkom se liječenju trenutačno nalaze 22 pacijenta. U Općoj bolnici Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1933. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

8:18 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 20 novih slučaja zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutačno je na liječenju 30 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih su tri na respiratoru, a 15 pacijenata je na opservaciji.

7:31 Koronavirus se probio u bolnicu Rebro KBC-a Zagreb. >> Opširnije

Pročitajte i ovo Marko Balen razgovarao je sa Zlatkom Trobonjačom - 3 Opasna situacija Imunolog o kašnjenju isporuke cjepiva AstraZenece: "Zaista smo neugodno iznenađeni. Ovo će ostaviti posljedice"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Infekcija u KBC-u Zagreb Proboj koronavirusa na Rebro, od 15 zaraženih pacijenata preminulo troje: Iz bolnice objasnili kako je virus ušao kod njih

7:28 SAD odsad ima automate za prodaju testova na koronavirus koji se mogu obavljati od kuće. Testovi imaju pouzdanost od 99 posto, što je više nego kod brzih antigenskih testova. >> Opširnije

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene