Sjedinjene Američke Države od sada građanima nude automate za prodaju testova na koronavirus koji se mogu obavljati od kuće. Testovi imaju pouzdanost od 99 posto, što je više nego kod brzih antigenskih testova.

Galerija


U SAD-u od sada postoji automat za prodaju kućnih testova na koronavirus. Ideja proizvođača je svima omogućiti test bez dugih čekanja. Navode kako su PCR testovi koje nude precizni 99 %, a brzi antigenski testovi 97,4 %.

Vezani članci QR kod za digitalnu zelenu potvrdu - 2 Zelene digitalne putovnice za spas turističke sezone: Doznajte kako nabaviti svoj primjerak Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Počeli prije četiri mjeseca: Pola odrasle populacije dobilo barem jednu dozu cjepiva

Automati su beskontaktni, a nakon što test naručite preko interneta, dovoljno je skenirati kod koji vam je dodijeljen. Cilj ih je postaviti na mjesta kao što su podzemne željeznice, trgovački centri i zračne luke.

"Naša osnovna demografska skupina trenutačno su ljudi koji se trebaju vratiti na posao, ići na glazbene festivale ili bilo kakve vrste skupova, kojima se nadamo ponovno uskoro. A također ćemo moći testirati vaša antitijela ili vaše T-stanice tako da ćemo moći provjeriti i funkcionira li cjepivo koje ste primili", objasnio je suosnivač Pavel Stuchlik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr