Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj danas 85 novih slučajeva: Ni Karlovačka županija više nije korona free

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je danas zabilježeno 85 novih slučajeva zaraze. U Zagrebu je zaraženo više od 30 ljudi, u Osječko-Baranjskoj županiji 29, nove slučajeve bilježe i Virovitičko-podravska županija, Istarska, Vukovarsko-srijemska te Splitsko-dalmatinska

* Dosad su zaražene 2624 osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ozdravile su 2152 osobe

* 107 smrtnih slučajeva

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku.

21:06 Karlovačka županija više nije korona free, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Danas su testirane dvije osobe, od kojih je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Riječ je o studentu koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom iz Zagreba. Epidemiolozi poduzimaju sve potrebne mjere kako bi spriječili dalje širenje bolesti te utvrđuju kontakte oboljele osobe, poručuju iz Stožera.

20:15 Davor Božinović, načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, za Dnevnik Nove TV otkrio je razmišlja li se o uvođenju karantene u Đakovu. Više o tome doznajte ovdje.

19:53 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o bliskom kontaktu ranije oboljele osobe s križevačkog područja, a novooboljela osoba se nalazi na kućnom liječenju.

Trenutačno je na Koprivničko-križevačke županije pet aktivnih slučajeva koji su testirani u posljednjih tjedan dana, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 17 bliskih kontakata.

15:40 Od ukupno 23 novih slučajeva zaraze u Đakovu zaraženo je i sedmero djece iz dječjeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret koji djeluje u sklopu Samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa, doznaje Jutarnji list. Ukupno je iz tog vrtića devetero djece potvrđeno pozitivno na koronavirus.

14:18 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno nema aktivnih slučaja zaraze korona virusom COVID-19.

13:56 Nacionalni stožer je objavio kako je u Hrvatskoj danas zabilježeno 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Oboljeli su iz sljedećih županija: Grad Zagreb (42), Međimurska (1), Osječko-baranjska (20), Primorsko-goranska (2), Sisačko-moslavačka (4), Splitsko-dalmatinska (7), Virovitičko-podravska (1), Vukovarsko-srijemska (3), Zadarska (1) i Zagrebačka (4).

Do sada je testirano 76.624 osobe, od toga 1.187 u posljednja 24 sata.

12:32 Među novozaraženima je veći broj mladih, kazala je Šikić te istaknula kako nije samo jedan noćni klub žarište, već više njih te ističe kako nije problematično mjesto, već ponašanje koje pospješuje rizik od zaraze.

12:25 Od 39 novozaraženih, 16 ih se zarazilo u noćnim klubovima, a imamo i slučajeve zaraze u teretanama, kazala je Šikić sa Andrije Štampara. 

"Teretane su potencijalno novo žarište", rekla je. 

Noćas je proveden nadzor u 11 noćnih klubova i ni u jednom nije uočeno kršenje mjera.

12:15 Milan Bandić kaže da će narednih dana biti isto, ako ne i gore.

"Razlog je popuštanje mjera, a znamo zašto. Do 5. 7. će biti ovako, a onda će se mjere pooštriti", kaže gradonačelnik.

Bandić kaže da nije imao simptome koronavirusa, niti je bio u kontaktu s nekim pa se nije testirao, ali možda to napravi idući tjedan i poziva ljude da se testiraju.

Gradonačelnik ističe da je zadnjih sedam godina pokušavao na noge staviti Imunološki zavod, ali nije uspio, za to proziva aktualnu i prošle vlade.

12:13 Na konferenciji je rečeno i kako su dvije osobe kršile samoizolaciju, u Maksimiru i Medveščaku. Pozitivna su i dva policajca, a 30 ih je u samoizolaciji.

12:10 Predstavnica zavoda Andrija Štampar, doktorica Sandra Šikić, kazala je kako je testirano 399 ljudi, a 39 je, nažalost pozitivno. U Zagrebu je 138 aktivnih slučajeva zaraze, a tijekom 24 sata određena je samoizloacija za još 188 osoba.

12:08 Na konferenciji zagrebačkog stožera kazali su kako je u posljednja dva sata otkriveno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Što se tiče bolnice "Sveti Ivan", situacija je bez promjene, nema novih bolesnika. 

Zdravstveni gradski sustav funkcionira, za sad je sve pod kontrolom, rečeno je na konferenciji. 

Situacija postaje složenija te bi trebalo postrožiti mjere, a ljudi bi trebali biti oprezniji. Važno se držati distance, a zatvorenim prostorima nositi masku.

11:51 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, u posljednja 24 sata obrađeno je 39 uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije na analizu je poslano 3643 uzorka.

11:48 Prema izvješću Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 136 obrađenih testova s tog područja danas je 7 novooboljelih osoba pozitivnih na COVID infekciju.

Od novooboljelih osoba 1 osoba je iz Otoka, 4 iz Splita, 1 iz Makarske i 1 iz Solina.

11:35  Na području Osječko-baranjske županije od ukupno 246 uzoraka testiranih na koronavirus u zadnja 24 sata pozitivno je bilo 29 uzoraka. Najviše novozaraženih (23) je iz Đakova, dok su 2 osobe iz Đakovačkih Selaca, 2 iz Valpova, 1 iz Osijeka i 1 iz Ivanovca.

11:25 Na područje Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata evidentirana je još jedna osoba pozitivna na koronavirus i u samoizolaciji je, izvijestio je u subotu na konferenciji za medije Županijskog stožera civilne zaštite epidemiolog Miroslav Venus.

"Riječ je o studentu zaraženom i testiranom u Zagrebu. Asimptomatski je, nema nikakvih kliničkih znakova bolesti i trenutno se nalazi u samoizolaciji u Virovitičko-podravskoj županiji“, rekao je dr. Venus.

10:44 Na području Šibensko-kninske županije nema novozaraženih. Od 53 osobe u samoizolaciji 18 osoba je vezano uz teniski turnir u Zadru, 22 osobe su kontakti pozitivne osobe iz Knina, 5 osoba su kontakti Covid-19 pozitivnih osoba iz drugih županija

10:20 Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama dijelit će po dvije zaštitne maske vozačima taksija koji svoju djelatnost obavljaju na području Grada Zagreba

Preuzimanje maski obavljat će se na parkiralištu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Ulica kneza Branimira 71B, svakim radnim danom u vremenu od 8.30 do 15.30 sati, počevši od ponedjeljka 29. lipnja do petka, 3. srpnja 2020. godine.

Maske će također biti dostavljene i pacijenticama Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13 u Zagrebu.

9:44 U Zadarskoj županiji nema novozaraženih osoba. U samoizolaciji je 221 osoba. Jučer su testirana 86 uzorka i jedna je osoba pozitivna na koronavirus, kao što je već objavljeno. 

Od početka epidemije u Zadarskoj županiji zaraženo je 96 osoba od kojih je 5 stranih državljana.
Tijekom jučerašnjeg dana Zavod za javno zdravstvo zaprimio je ukupno 155 poziva građana.

9:25 Kako doznajemo u Zagrebu je do sad više od 30 novozaraženih, a testovi se još obrađuju.

9:09 U Istarskoj županiji unutar 24 sata potvrđena je jedna COVID-19 pozitivna osoba. Radi se o uvezenom slučaju. Osoba je doputovala iz Švedske i nalazila se u samoizolaciji.

9:07 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19 i  jedna iz Vukovara i jedna iz Bapske.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 130 osoba, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 70.

8:15 Na otoku Krku od jučer je dvoje novooboljelih, a u Lovranu je cijeli razred završio u samoizolaciji kao i njihova učiteljica jer je kod jedne učenice potvrđen koronavirus, javlja Novi list.

7:45 "Ne možemo biti sigurni da ćemo uopće naći cjepivo, neka se razvijaju desetljećima", rekao je ugledni znanstvenik Gordan Lauc u Dnevniku Nove TV.

7:30 Promjene epidemiloških mjera koje se u Hrvatskoj, sukladno broju oboljelih, mijenjaju iz dana u dan, turisti teško mogu pratiti.

Na odmoru su, napominju, i žele biti opušteni, a ne kontrolirati u medijima koje se promjene uvode od sljedećeg dana.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene