Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Trgovine opet mogu raditi nedjeljom! U Hrvatskoj drugi dan zaredom nema novooboljelih, jedna osoba preminula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata nema novooboljelih. Od dosad ukupno potvrđene 2244 osobe dosad se oporavilo njih 2046. Preminula je stotinu i jedna osoba. Još je 97 osoba na liječenju.

* 2244 oboljelih

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* 2046 ozdravilo

* 101 preminula osoba

* 97 aktivnih slučajeva

* ukinuta zabrana rada nedjeljom

* mijenja se rad tržnica

Tijek događaja pratite u nastavku.

15:30
Preminula 101. žrtva koronavirusa u Hrvatskoj jest žena rođena 1931. godine koja je bila hospitalizirana u požeškoj bolnici. Radi se o kontaktu pozitivne osobe, a više informacija možete pročitati ovdje.

14:20 Zbog povoljne epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dvije odluke. Odlukama se ukida neradna nedjelja, a na tržnice se vraća cvijeće.

"Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", priopćeno je iz Nacionalnog stožera.

14:00 Od jučer nema novooboljelih u Hrvatskoj. Ukupan broj potvrđenih slučajeva do sada koronavirusa je 2244. Testirane su 63.682 osobe, od toga 1260 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom su liječenju 42 osobe. Od toga je na respiratoru pet pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2046, što je 11 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih je 101, objavio je Nacionalni stožer.

12:45 Na području Sisačko-moslavačke županije na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Kod preostala tri pacijenta koji su klinički dobro čeka se negativizacija laboratorijskih pretraga na virus SARS-CoV-2.

12:35 Na području Krapinsko-zagorske županije već 28 dana nema novooboljelih od COVID-19. U protekla 24 sata ozdravila je jedna osoba iz Đurmanca, tako da broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom sada iznosi jedan, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 137.

12:20 Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu, trenutačno su 24 aktivne oboljele osobe od COVID-19.

12:00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno su aktivna četiri slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19) te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutačno nalaze dvije osobe, 38 uzoraka poslano je na analizu te je ukupno testirano 1168 osoba. Danas je 13. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

11:55 U Ličko-senjskoj županiji nema novih oboljelih osoba.

11:45 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Oporavljeno je 470 osoba. Šesnaest je osoba hospitalizirano. Dva zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. Tri osobe nalaze se na respiratoru.

11:30 Na području Šibensko-kninske županije trinaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Broj oporavljenih je 82. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 57 osoba koje su kontakti COVID pozitivnih osoba.

11:05 Na području Zagrebačke županije u posljednja dva dana nema novooboljelih. Do sada je evidentirano 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Ukupno je izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

10:55 Kruzer Carnival Breeze britansko-američke kompanije Carnival Cruise Lines, na kojem su u postupku repatrijacije i 93 hrvatska pomorca, uplovio je u dubrovačku luku Gruž, kao odredišnu luku za postupak repatrijacije pomoraca u matične države.

Osim Hrvata na brodu kapaciteta 3700 putnika su i pomorci i brodsko osoblje iz Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Srbije, Italije, Bjelorusije i Bugarske. Oni će po iskrcaju biti u svoje domovine prevezeni charter letovima ili autobusima, a prema uputama epidemiologa. MUP će obaviti formalnosti pregleda dokumenata.

10:45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog bolesti COVID-19. U samoizolaciji se na području županije nalaze 42 osobe.

10:10 Na području Osječko-baranjske županije nema novih oboljelih. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek je testirano 148 uzoraka, a u Zavodu za javno zdravstvo 16 i nijedan od ukupno 164 uzorka nije bio pozitivan.

I dalje je hospitalizirana jedna osoba. Deset pacijenata nalazi se na kućnom liječenju. U samoizolaciji su tri osobe, četiri manje nego jučer.

9:30 U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 40 osoba. Svi nalazi pristigli su negativni i nema novooboljelih. Danas će biti testirano oko 35 osoba kroz drive-in. Ukupno je testirano 2606 osoba.
Pod mjerama samoizolacije nema niti jedne osobe. Nema niti jedne osobe na liječenju te su i dalje korona free županija.

8:50 Istra nema novih oboljelih. Unutar 24 sata ispitano je 125 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19).

8:40 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 41. dan je zaredom bez novozaraženih koronavirusom. Tijekom posljednja 24 sata testirano je 19 osoba i svi su nalazi negativni.

Od početka pandemije koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili, virus se nije probio u zdravstvene ustanove ni u domove za starije i nemoćne.


8:35 Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih i dalje je 85. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 47 uzoraka. U samoizolaciji je samo jedna osoba, a aktivni nadzor istekao je za 3868 stanovnika.

8:25 Kruzer Carnival Breeze usidrio se kraj otočića Daksa. Čeka dozvolu za uplovljavanje u dubrovačku luku. Na njemu je oko 1100 pomoraca. Oni su mjesecima plovili zbog koronavirusa, a više informacija o tome možete pročitati ovdje.

8:05 Virovitičko-podravska županija 24. dan zaredom nema novozaraženih. Na prostoru županije od početka pandemije devet je osoba oboljelo od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan je muškarac preminuo od COVID-19.

U posljednja 24 sata 18 osoba s područja Virovitičko-podravske županije testirano je na koronavirus i njihovi brisovi bili su negativni. Broj testiranih zaustavio se na 1143.

 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene