Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u bolnici u požegi

Preminula žena (89): Njezin unuk pozitivan nakon leta s radnicima iz Švedske, zaražena cijela obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je tijekom epidemije koronavirusa preminula 101 osoba. Posljednja žrtva je žena koja je preminula u Općoj županijskoj bolnici u Požegi.

Preminula 101. žrtva koronavirusa u Hrvatskoj jest žena rođena 1931. godine koja je bila hospitalizirana u požeškoj bolnici.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

"Pozitivno je testirana 13. svibnja. Bila je doma pa je poslije hospitalizirana, nije bila febrilna. U bolnicu je primljena s upalom pluća i više komorbiditeta. Nije bilo komplikacija, bila je u planu za otpuštanje na kućno liječenje", kazao je za DNEVNIK.hr epidemiolog dr. Ante Vitalia.

Preminula je bila kontakt zaražene osobe. Naime, kako se doznaje, njezin unuk bio je na letu iz Frankfurta za Zagreb s radnicima iz Švedske 2. svibnja. Trenutačno su u istoj obitelji, uz unuka preminule, pozitivni i njezina kći i zet.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno su aktivna četiri slučaja zaraze koronavirusom, a te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutačno nalaze dvije osobe. 38 uzoraka poslano je na analizu. Ukupno je testirano 1168 osoba. Danas je trinaesti dan bez novooboljelih osoba u toj županiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene