Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Nacionalni stožer objavio da nemamo novih oboljelih: U Koprivnici umrla štićenica doma za starije, broj smrtnih slučajeva narastao na 100

Od dosad ukupno potvrđene 2244 osobe dosad se oporavilo njih 2035. Preminulo je 100 ljudi.

* 2244 oboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslali dopis Stožeru i Vladi Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama Slika nije dostupna Kritično im i skijanje Istarski stožer pozvao građane da se posebno suzdrže jedne vrste okupljanja: "Tu nam je glavni izvor zaraze"

* 2035 ozdravilo

* 100 preminulih

Tijek događaja pratite u nastavku.

14:10 Ukupan broj oboljelih u Hrvatskoj od koronavirusa i dalje je 2244.

Novooboljelih nema. Do sada su testirane 62422 osobe, od toga 940 u posljednja 24 sata.

Hospitaliziranih slučajeva je tri manje, što znači da je 78 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru šest pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2035, što je osam novoozdravljenih u 24 sata.

Preminula je jedna osoba u Općoj bolnici u Koprivnici. Ukupan broj preminulih je 100.

14:00 Karlovačka županija od danas je COVID free županija, što znači da nema više niti jednu osobu oboljelu od koronavirusa (ni na bolničkom ni na kućnom liječenju), niti jednu osobu u samoizolaciji i niti jednu osobu u karanteni.

Prvi pozitivni slučaj koronavirusa u županiji zabilježen je 16. ožujka 2020.godine te je od tada bio ukupno 31 slučaj oboljelih. Jučer su testirane 33 osobe i svi nalazi su negativni. Ukupno je testirano 2566 osoba. Danas će biti testirano oko 40 osoba.

13:40 Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Kod preostala tri pacijenta koji su klinički dobro, čeka se negativizacija laboratorijskih pretraga na virus SARS-CoV-2.

13:20 U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a od početka epidemije ukupno su zabilježena 92 oboljenja infekcijom COVID-19.

U koprivničkoj Općoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek" preminula je osoba starije životne dobi, štićenica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koja je imala značajan komorbiditet. U populaciji Koprivničko-križevačke županije još je 16 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus, a njih 10 je na hospitalizaciji u koprivničkoj bolnici.

Potvrđena su i tri nova slučaja izlječenja infekcije COVID-19 protekom roka od 28 dana od infekcije te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, pa je ukupan broj osoba koje su preboljele infekciju COVID-19 porastao na 62.

12:45 Na području Brodsko-posavske županije nema novih oboljelih treći dan zaredom. Ukupan broj oboljelih osoba na području županije iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu trenutačno su 24 aktivne oboljele osobe od COVID-19.

Danas je s Upravom tvrtke Đuro Đaković Montaža dogovoren protokol povratka još trojice njihovih radnika s gradilišta u Švedskoj, a koji će se u Slavonski Brod vratiti ovaj tjedan. Radnicima će biti izrečena epidemiološka mjera samoizolacije u županijskoj karanteni s obzirom na to da je u prethodnim grupama koje su se vratile s istog gradilišta bilo ukupno 11 pozitivnih osoba na prisustvo virusa SARS-CoV-2.

12:00 Na području Krapinsko-zagorske županije već 27 dana nema novooboljelih od bolesti COVID-19. U protekla 24 sata testiran je 61 uzorak, od toga je 37 negativno, dok se za još 24 čekaju rezultati nalaza.

Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije i dalje iznosi 2, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 136. Dosad je testirano ukupno 2725 uzoraka.

11:45 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih. Do sada su izliječene 464 osobe. 17 osoba je hospitalizirano. Šest zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. Četiri su osobe na respiratoru.

11:30 Dvanaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije, a broj oporavljenih i dalje je 82. U posljednja dva dana testirane su još četiri osobe, a od početka epidemije ukupno je testirano 2313 uzoraka. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 64 osobe koje su kontakti COVID pozitivnih osoba.

11:15 Na području Zagrebačke županije do ponedjeljka evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

11:00 Na području Požeško-slavonske županije nema novih oboljelih.

10:45 Ličko-senjska županija i dalje je korona free zona, 37. dan zaredom nema novooboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19, od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

10:15 U Primorsko-goranskoj županiji nema novih oboljelih.

10:00 Na području Zadarske županije u odnosu na jučerašnji dan nepromijenjeno, nema novih oboljelih. U protekla 24 sata testirano je 30 osoba i svi su nalazi negativni na koronavirus. Ukupno je testirano 2697 uzoraka. Pod aktivnim su nadzorom i dalje četiri osobe.

9:30 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih. Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog bolesti COVID-19. U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe.

8:50 Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 120 uzoraka i nijedan od njih nije bio pozitivan na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirana je jedna oboljela osoba, a 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, s tim da je do sada 112 osoba izliječeno. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a u samoizolaciji je sedam osoba, jedna manje nego jučer.

8:40 Povoljna epidemiološka situacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije nastavlja se i dalje jer 40. dan zaredom nema oboljelih od koronavirusa.

Od početka pandemije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koronavirusom je bilo zaraženo 10 osoba i sve su ozdravile.

8:25 Od jučer je u Istarskoj županiji ispitano 25 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

8:00 U posljednja 24 sata 29 osoba s područja Virovitičko-podravske županije testirano je na koronavirus i njihovi brisovi bili su negativni te se broj testiranih zaustavio na 1125.

Tako je nastavljen trend pozitivnih vijesti jer na području županije puna 23 dana nema novooboljelih od COVID-19. Od početka pandemije devetero je ljudi oboljelo od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan je muškarac preminuo od COVID 19.

7:30 S dobrom epidemiološkom slikom u škole se vraćaju svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Iz Ministarstva znanosti i HZJZ-a poručili su da su škole sigurne za učenike, no uz pridržavanje svih mjera. Među ostalim, preporuka je i da roditelji svaki dan mjere djetetu temperaturu i upisuju u posebnu bilježnicu. Više o tome možete pročitati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene