Obavijesti Video Pretražite Navigacija
smrti su se mogle spriječiti

Splitski infektolog: "Oni su redovito cijepili svoju djecu prije 40 godina, a djeca njih sad nisu"

Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split
Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Foto: DNEVNIK.hr
Infektolog Ivo Ivić, koji već tjednima upozorava na dramatičnu situaciju u splitskoj bolnici uslijed rekordnog broja pacijenata oboljelih od COVID-a, komentirao je epidemiološku situaciju u županiji.

"Čini se da se situacija poboljšava, imamo 170 hospitaliziranih, a protekle tjedne smo imali 220, to je značajni pad. Cijena u životima je bila visoka i očekujem to još u narednom razdoblju. To su oni koji su primljeni teško bolesni, a necijepljeni", rekao je Ivić.

"Ljudi najčešće nemaju odgovor zašto se nisu cijepili. Neki kažu da nisu slušali prave osobe ili da su rekli djeca ili doktor, ali uglavnom to nisu prihvatili. Žalosno je da su to stari ljudi, oni koji su djecu redovito cijepili prije 40 i više godina, a njihova djeca sad njih nisu cijepila", dodaje liječnik za N1.

Pročitajte i ovo Ivo Ivić TEŠKO STANJE Šef splitske infektologije: "Prema bolnici teče rijeka teško bolesnih staraca koji se nisu cijepili. Gledam prirodnu selekciju na djelu"

Ivić kaže kako je depresivno gledati ljude kojima ne mogu pomoći jer se nisu cijepili. Smatra da nema više načina da se potakne ljude na cijepljenje. "Ne mislim da imamo mehanizama za poticaje. Došli su oni za booster, oni koji jesu motivirani. Oni koji su odlučili da se neće cijepiti, odlučili su, uzalud ih je nagovarati", rekao je. Ivić smatra da je za to krivo nepovjerenje na mnogim razinama.

Pročitajte i ovo Testiranje na koronavirus, ilustracija hrvatska iz minute u minutu Stožer objavio službene podatke: Preminulo 50 osoba, pogledajte koliko je novozaraženih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postoji objašnjenje Širi se video naranče pozitivne na COVID testu. Stručnjaci objasnili o čemu se radi. Limun ispao negativan

"Neisitne na društvenim mrežama postale su istine za njih. Mislim da naš Stožer nije bio ni manje ni više uspješan od ostalih, samo je razlika u populaciji, između Danaca i Nijemaca i nas. Ne mislim da je stožer slao krive poruke", rekao je Ivić, koji ističe da ništa nije sigurno.

"Korona je tu i ne sluša nas", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene