Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA REGIJE U BIJELOJ ZONI

Bili su jedna od najgore zahvaćenih zemalja, a od ponedjeljka više ne moraju nositi maske na otvorenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija će ukinuti obavezu nošenja zaštitnih maske na otvorenom od ponedjeljka, 28. lipnja, objavio je u ponedjeljak talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza.

"Od 28. lipnja ukidamo obavezu nošenja maske u vanjskom prostoru", napisao je na Facebooku ministar Speranza, precizirajući da će se ova odluka odnositi na regije označene kao "bijela zona", gdje je širenje virusa najsporije. Trenutno je cijela Italija u bijeloj zoni, osim male doline Aosta na sjeveru.

Objava ministra zdravstva uslijedila je nakon pozitivnog mišljenja Tehničko-znanstvenog odbora koji savjetuje talijansku vladu o pandemiji.

Odbor je ocijenio da maske ​​više nisu potrebne u "bijeloj zoni", ali i da bi još uvijek trebale biti nadohvat ruke u slučaju rizika povezanog s okupljanjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Danas opet manje od 100 novozaraženih, preminulo šest osoba: U jednoj županiji zbog svadbe raste broj novih slučajeva

Pročitajte i ovo Suživot epidemije i turizma - 1 Korak naprijed, nazad dva Tvrda kohabitacija korone i turizma: Europske se destinacije bore za svakog gosta, Hrvatskoj su prvi udarac zadali susjedi!

U ponedjeljak, 28. lipnja, sve bi talijanske regije trebale biti označene kao bijela zona, prema predviđanjima stručnjaka.

U Italiji, zemlji sa 60 milijuna stanovnika, u ponedjeljak, 21. lipnja, zabilježeno je 495 novozaraženih i 21 preminuli od posljedica bolesti covid-19 u 24-satnom razdoblju. Neke regije nisu uopće evidentirale smrtne slučajeve.

Italija je evidentirala 127.291 smrtni slučaj od početka epidemije, a oboljelo je 4,25 milijuna ljudi.

U toj je zemlji ukupno 30 posto stanovništva starijeg od 12 godina cijepljeno, odnosno gotovo 16 milijuna ljudi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene