Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu brojke

Istarski stožer: "Imamo sve više teških bolesnika, među kojima su i mlađi." Otkriveno i gdje se zarazilo najviše osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Stožera Istarske županije ističu kako će dugotrajno dnevno povećani broj novozaraženih rezultirati povećanim brojem osoba kojima će trebati bolničko liječenje, a to će dovesti do znatnog opterećenja bolničkog sustava.

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije upozorili su kako je posljednjih dana na njihovu području zabilježen povećan broj novozaraženih osoba te da se pokazalo da su se osobe najviše zarazile na obiteljskim okupljanjima u užoj i široj obitelji te kontaktima u poslovnim prostorima zbog nepridržavanja osnovnih preventivnih epidemioloških mjera.

Pročitajte i ovo Istra tijekom produženog vikenda ruši turističke rekorde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ne žele 4 statističke regije Župan pisao premijeru Plenkoviću: ''Neopravdano smo kažnjeni zbog pojedinih ostalih primorskih županija" Dino Kozlevac - 1 Gost Dnevnika Nove TV Šef istarskog stožera Dino Kozlevac o popuštanju mjera: "Već ovog vikenda ide se s popuštanjem za restorane i sajmove"

Napominju u kako su trenutačno hospitalizirane 23 osobe u Općoj bolnici Pula i dvije u Primarnom respiratornom centru Rijeka.

"Evidentan je porast broja srednje teško do teže oboljelih osoba, koje su čak i mlađe životne dobi u odnosu na prvi val epidemije tijekom proljeća. U kliničkoj slici dominiraju ozbiljne smetnje dišnog sustava. Najteže kliničke slike imaju pacijenti koji istovremeno boluju i od drugih kroničnih bolesti. Dugotrajno dnevno povećani broj novozaraženih rezultirat će povećanim brojem osoba kojima će trebati bolničko liječenje, a to će dovesti do znatnog opterećenja bolničkog sustava i mogućnosti pružanja svih usluga zdravstvene zaštite", ističu u priopćenju.

Napominju i kako je, u vezi s povećanim brojem novozaraženih koji su kontakte ostvarili radom i boravkom na poslu, poslodavac dužan osigurati primjenu svih epidemioloških mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene