Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevni rekord od 3841

Još jedna zemlja bilježi crni rekord: Broj oboljelih raste bez obzira na nova ograničenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračko ministarstvo zdravstva objavilo je u četvrtak navečer da je u posljednja 24 sata 3841 osoba zaražena koronavirusom, najviše od prvog slučaja Covida-19 u veljači u zemlji čiji je zdravstveni sustav na koljenima.

U Iraku je dosad zaraženo 164.277 osoba, 5641 je umrla i 117.208 je ozdravilo, prema službenim podacima ministarstva. Bez obzira na poduzete mjere ograničenja kretanja, broj zaraženih raste.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati

Na početku epidemije Irak je bio gotovo pošteđen, a sada je jedna od najpogođenijih zemalja Bliskog istoka, ali i dalje daleko iza susjednog Irana koji ima više od 300.000 slučajeva i 18.000 umrlih.

Zdravstvene ustanove i oprema su zastarjeli i nedostaje im stručnog osoblja. Proračun za zdravstvo iznosi nepunih dva posto BDP-a u jednoj od naftom najbogatijih zemlja.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Irak ima 14 bolničkih kreveta na 10.000 stanovnika dok ih, na primjer, Francuska ima 60.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene