Obavijesti Video Pretražite Navigacija
organizatoru slijedi kazna

Zabavljali se kao da nije pandemija: Inspektori u Sesvetama otkrili ilegalni tulum

Inspektori Državnog inspektorata, policija i inspektori Civilne zaštite prošlog vikenda provjeravali su mjere kojima su ograničena okupljanja. Ukupno je provedeno 105 nadzora od čega na području Dalmacije 18, na području Zagreba 14, u Slavoniji 47, devet u Istri i Primorju te 17 inspekcijskih nadzora na području Zagorja i Međimurja.

U zagrebačkim Sesvetama tako su otkrili ilegalan tulum na kojem je bilo 50 ljudi. Zabavu u neregistriranom objektu netko je prijavio pa su na teren, sa sudskim nalogom, izašli turistički, sanitarni, tržišni i inspektori rada.

Objekt je zapečaćen, oduzeti su predmeti i novac koji je zaradio organizator kojem pak slijedi optužni prijedlog i kazna od 10.000,00 do 30.000,00 kuna.

Osim toga, Državni inspektorat je o uočenim nepravilnostima obavijestio Poreznu upravu Ministarstva financija radi postupanja iz njihove nadležnosti, priopćili su iz Državnog inspektorata.

"Od ukupnog broja u šest (6) inspekcijskih nadzora turistički inspektori su utvrdili prekoračenje radnog vremena, odnosno izdano je rješenje kojim se ugostitelju zabranjuje pružanje ugostiteljskih usluga izvan radnog vremena određenog odlukom Stožera, odnosno propisanog odredbom članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Za utvrđene povrede propisa turistički inspektori će podnijeti četiri (4) optužna prijedloga mjesno nadležnim sudovima te su naplatili dvije (2) kazne na mjestu izvršenja prekršaja.

Također, budući da su u kontroli izvršenja rješenja utvrdili da ugostitelji nisu postupili po izdanom usmenom rješenju o zabrani pružanja ugostiteljskih usluga izvan radnog vremena određenog odlukom Stožera turistički inspektori su donijeli jedno (1) rješenje o izvršenju temeljem članka 139. Zakona općem upravnom postupku te jedno (1) rješenje o izvršenju rješenja neposrednom prisilom (pečaćenjem) temeljem članka 144. Zakona o općem upravnom postupku", piše u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene