Nikab, ilustracija
Nikab, ilustracija Foto: Getty Images

Zaraženi Indonežanin ukrcao se na domaći let prerušen u svoju suprugu. Nosio je nikab koji mu je prekrio lice, a uz sebe je imao njezine dokumente i negativan nalaz PCR testa.


Indonežanin je krenuo na put iz Jakarte u Ternatu. Na let zrakoplovne tvrtke Citilink ukrcao se prerušen u svoju suprugu, noseći nikab koji mu je prekrivao lice.

Vezani članci Cjepivo Moderne Nijemcima ubrizgano 840 doza Modernina cjepiva kojima je istekao rok valjanosti Testiranje na koronavirus - 2 Pandemija u zamahu: Još 1394 novozaražena, sve više pacijenata po bolnicama i na respiratorima

Na ukrcaju u avion je pokazao dokumente i negativan rezultat PCR testa svoje supruge. Iz lokalne policije priopćeno je da je stjuardesa primijetila da se muškarac presvlači u toaletu, piše ITV.

"Kupio je avionsku kartu s imenom svoje supruge, donio njezinu osobnu iskaznicu i rezultat PCR testa i karticu cijepljenja", kazao je šef policije u gradu Ternate Aditya Laksimada nakon što je muškarac uhićen odmah po slijetanju.

Testiran je na COVID, a rezultat testa je pozitivan. Muškarac se trenutno nalazi u izolaciji u svojem domu, a policija nastavlja istragu ovog događaja.

U Indoneziji je trenutno vrlo loša epidemiološka situacija, u posljednjih 24 sata imaju 33.772 nova slučaja, a preminulo je 1383 osoba. Ukupno su prijavili 2,9 milijuna slučajeva od početka epidemije, a umrlo je 77.583 oboljelih osoba.

Za putovanja su uvedeni obvezni negativni PCR testovi, a javna okupljanja se organiziraju pod pooštrenim mjerama.