Uzimanje brisova za testiranje na koronavirus, ilustracija
Uzimanje brisova za testiranje na koronavirus, ilustracija Foto: Afp

Indija je u četvrtak izvijestila o rekordnih 200.739 slučajeva zaraze COVID-om u posljednja 24 sata, čime je dnevni broj novozaraženih prvi put premašio 200 tisuća, pokazali su podaci ministarstva zdravstva.


Kako je objavljeno, od COVID-a je umrlo 1038 ljudi, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije u južnoazijskoj zemlji porastao na 173.123.

Vezani članci Pacijent na kisiku u automobilu u Indiji Novi crni rekordi u Indiji: Sedam puta veća potražnja za kisikom, pacijenti u bolnicama umiru zbog neispravnih ventila Cijepljenje protiv koronavirusa na punktu Zagrebački velesajam Iz "Štampara" imaju važnu poruku za Zagrepčane koji su prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa primili na Velesajmu

Ukupan broj zaraženih u Indiji dosegao je 14,1 milijun, što je odmah iza Sjedinjenih Država, zemlje koja predvodi globalni crni popis s 31,4 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom.

Indija je ranije ove godine imala manje od 10 tisuća novih slučajeva dnevno, no od 2. travnja po broju novozaraženih najpogođenija je država na svijetu.

Najgore je u najbogatijoj saveznoj državi Maharashtri, čiji je glavni grad Mumbai, u kojoj je registrirana četvrtina svih slučajeva u zemlji. Tamo su od srijede na snagu stupile stroge restriktivne mjere.