Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOLAPS U INDIJI

Crni niz se nastavlja: U jednom danu umrlo više od 4000 COVID pozitivnih osoba, zatvara se dio zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska savezna država Tamil Nadu najavila je u subotu mjere zatvaranja koje će trajati dva tjedna, dok je u Indiji zabilježen rekordan broj umrlih od koronavirusa u jednom danu i kontinuirani rast novozaraženih.

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4.187 preminulih od COVID-19, čime je ukupan broj umrlih u epidemiji porastao na nešto manje od 240.000, izvijestilo je indijsko ministarstvo zdravstva. Sa 401.107 novooboljelih, ukupan broj zaraženih od početka pandemije se povećao na 21.9 milijuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna aktivno 3,5 milijuna slučajeva Indija u najvećoj krizi: Opet više od 300 tisuća novih zaraženih u jednom danu, stiže međunarodna pomoć Slika nije dostupna Prijeti humanitarna katastrofa Potpuni kolaps u Indiji: Bilježe rekordan broj novozaraženih, a zbog nedostatka cjepiva zatvorili punktove u najvećem gradu

Vlasti Tamil Nadua objavile su da će mjere zatvaranja na razini cijele države na snagu stupiti u ponedjeljak, a trajat će do 24. svibnja. Dućani i ostali poslovni obrti bit će otvoreni tijekom subote i nedjelje kako bi se građani stigli pripremiti za zatvaranje.

Karnataka, susjedna država na jugu Indije čiji je glavni grad Bengaluru, sjedište tehnoloških organizacija, u petak je najavila produljenje mjera ograničavanja kretanja, također do 24. svibnja.

Drugi val epidemije uzrokovao je kolaps indijskog zdravstvenog sustava. Država se suočava s nedostatkom bolničkih kreveta i kisika.

Popunjeni su kapaciteti mrtvačnica i krematorija te su parkovi i parkirališta postali pogrebne lomače.

Stvarni broj COVID slučajeva i preminulih od posljedica te bolesti vjerojatno je puno veći od zabilježenog, upozoravaju medicinski stručnjaci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene