Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uži kabinet vlade

Objavljena lista poduzetnika koji koriste potporu Vlade, Plenković: "Vodit će se računa da ne bude zlouporabe"

Premijer Andrej Plenković kazao je da je 84.000 poduzetnika primilo 1,55 milijardi kuna potpore Vlade RH za isplatu plaća radnicima. Lista onih koji koriste mjere potpore objavljena je u srijedu.

"Danas smo imali uži kabinet i pripremu za sjednicu sutra koja će biti bitna zato što usvajamo novi nacionalni program reformi, program konvergencije i čitav niz novih akata", najavio je Plenković.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović u Dnevniku Nove TV - 3 Gost Dnevnika Nove TV Ministar Aladrović: "Imamo 2 i pol milijarde kuna za pomoć poduzetnicima za prva četiri mjeseca 2021." Otkrio i odakle novac Slika nije dostupna Usmjeriti ih prema ugroženima Hrvatska udruga poslodavaca: ''Vlada hitno treba objaviti daljnje mjere pomoći gospodarstvu''

Dodao je da je Hrvatski zavod za zapošljavanje u dogovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava objavio popis korisnika Vladine potpore za poduzetnike, odnosno za radnike.

"Riječ je o mjeri za mjesec ožujak, 3250 kuna. Vlada je reagirala brzo i reagirala je izdašno. Omogućila je da svi oni koji su bili pogođeni sa smanjenim opsegom rada zbog restriktivnih mjera ili nemogućnosti da rade u tom razdoblju imaju sredstva u iznosu minimalne plaće u Hrvatskoj", istaknuo je.

"Ta je mjera bila brza, unutar deset dana od zaprimanja zahtjeva obrađena je i realizirana. Ona je bila jednostavna i današnjom objavom je u potpunosti transparentna. Želim ponoviti da smo za prvi krug potpore ukupno isplatili milijardu i 550 milijuna kuna. Potporu je primilo gotovo 84 tisuće tvrtki za gotovo 485 tisuća radnika", kazao je Plenković i dodao da to govori o visini potpore i broju onih koji od nje imaju koristi.

Istaknuo je da će HZZ i Porezna uprava "voditi računa da ne bude nikakvih zlouporaba kod korištenja ove mjere".

"Ministarstvo će, zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje sa sada već iskustvom za ožujak, sigurno djelovati i brzo, i učinkovito, i transparentno i za travanj, s time da će iznos za travanj biti 4000 kuna", istaknuo je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene