Hrvatska vojska u petak je počela postavljati šatore ispred KBC-a Zagreb za potrebe obavljanja trijažnih postupaka u vrijeme trajanja panedmije koranavirusa. Šatore postavlja 20 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu.

Galerija


Poručnica Barbara Lenkić podsjetila je kako je Hrvatska vojska, pored Kliničkog bolničkog centra Zagreb, dosad postavila vojne šatore ispred Kliničke bolnice Dubrava – Zagreb, Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice – Zagreb, Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević – Zagreb, Opće bolnice Šibenik, Opće bolnice Zadar i Kliničkog bolničkog centra Split. Poručnica Lenkić poručila je građanima: “Budite odgovorni i nosite maske!”.

Vojska postavila šatore ispred KBC-a Zagreb - 1
Hrvatska vojska postavlja šatore ispred KBC Zagreb Foto: MORH

Vezani članci Maske: Novo normalno, novi problemi - 3 Riječkog poduzetnika zatekli bez maske u vlastitoj trgovini pa zaradio paprenu kaznu: ''Ako to moram platiti, mogu staviti ključ u bravu!'' Snježana Krpeta, glavna medicinska sestra u Areni Zagreb Glavna medicinska sestra objasnila tko će sve biti smješten u Areni Zagreb te otkrila koliko godina imaju najmlađi i najstariji pacijent

U Hrvatskoj je u četvrtak zabilježen rekordan broj novozaraženih, čak 542 osobe bile su pozitivne, a u petak je taj broj nešto manji s 457 novozaraženih. Članica nacionalnog stožera Civilne zaštite Alemka Markotić u Dnevniku Nove TV je kazala kako će kapaciteti zagrebačkih bolnica uskoro biti popunjeni ako se se nastavi crni trend.

 "Sustav je još pod kontrolom, međutim, nekoliko dana ovako velikih brojki za 10-ak dana će sigurno rezultirati velikim brojem oboljelih. Ako uzmemo Grad Zagreb u kojem je sad nekoliko dana najveći broj oboljelih, kapaciteti koje trenutno imamo u Klinici za infektivne bolesti i u KBC Dubrava koja je više od polovice puna, neće biti dostatni, morat će se početi puniti šatori, a ne bih voljela razmišljati o onim scenama koje smo imali kad smo postavljali Arenu, samo prazna Arena, sjećate se kakav je učinak imala na sve nas", kazala je Markotić.