Pripadnici Hrvatske vojske postavili su dodatne šatore ispred KBC-a "Sestre milosrdnice" i Veterinarskog fakulteta.

Galerija


U samo nekoliko dana virus je probio u šest hrvatskih bolnica, a zaraženo je i medicinsko osoblje. U osječkom KBC-u kreveta je sve manje. Tamo je zaraženo 19 liječnika i 16 medicinskih sestara, zbog čega je manje operacija na klinici za kirurgije. Pokrenuti su i planovi za aktiviranje sekundarnih centara, kao što je zagrebačka Arena.

Vezani članci Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Cijepljenih u svijetu sve više, ali jednu će zemlju biti teško stići: U jednom danu cijepili više od 200 tisuća ljudi

„Hospitalnih kreveta je 14.460, od toga je intenzivnih ili onih koji mogu postati intenzivni oko 1450. Imamo 800 respiratora i vjerujemo da možemo pokriti sve kapacitete. Isto tako ako uzmemo stvar u svoje ruke, postanemo odgovorni. Pokažimo zajedništvo da nećemo popuniti te kapacitete“, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

"U jutarnjim satima imali smo 80 postotnu popunjenost, ali sad smo na nekih 65 posto, pripremamo se za vikend. Mi primamo teške bolesnike iz svih pet županija pa smo se pripremili za vikend s našim kapacitetima“, rekao je Željko Zubčić, ravnatelj KBC Osijek.

Vojska postavila dodatne šatore u Zagrebu

Hrvatska vojska postavila je dodatne šatore ispred Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ te Veterinarskog fakulteta, za obavljanje trijažnih postupaka tijekom pandemije koronavirusa.

"U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja koronavirusa, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu, sukladno Odluci ministra obrane i zapovjedi načelnika Glavnog stožera OSRH, pružili su potporu postavljanjem po tri polja šatora", priopćeno je iz MORH-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr