Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virus ušao u šest bolnica

Raste broj hospitaliziranih zbog koronavirusa: Bolničkih kreveta sve manje, vojska postavila šatore za trijažu

Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 2
Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 1 Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 1 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 2 Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 2 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 3 Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 3 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 4 Koronavirus u RH: Vojska postavlja šatore - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Vili Beroš Galerija 1/6 >>
Pripadnici Hrvatske vojske postavili su dodatne šatore ispred KBC-a "Sestre milosrdnice" i Veterinarskog fakulteta.

U samo nekoliko dana virus je probio u šest hrvatskih bolnica, a zaraženo je i medicinsko osoblje. U osječkom KBC-u kreveta je sve manje. Tamo je zaraženo 19 liječnika i 16 medicinskih sestara, zbog čega je manje operacija na klinici za kirurgije. Pokrenuti su i planovi za aktiviranje sekundarnih centara, kao što je zagrebačka Arena.

Pročitajte i ovo Rafalei u Hrvatskoj povijesni prelet VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane! Slika nije dostupna Gužve na Velesajmu Otkriveno zašto su pozivi za cijepljenje počeli stizati mladima, poznato i što s onima koji odbiju AstraZenecu

„Hospitalnih kreveta je 14.460, od toga je intenzivnih ili onih koji mogu postati intenzivni oko 1450. Imamo 800 respiratora i vjerujemo da možemo pokriti sve kapacitete. Isto tako ako uzmemo stvar u svoje ruke, postanemo odgovorni. Pokažimo zajedništvo da nećemo popuniti te kapacitete“, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

"U jutarnjim satima imali smo 80 postotnu popunjenost, ali sad smo na nekih 65 posto, pripremamo se za vikend. Mi primamo teške bolesnike iz svih pet županija pa smo se pripremili za vikend s našim kapacitetima“, rekao je Željko Zubčić, ravnatelj KBC Osijek.

Vojska postavila dodatne šatore u Zagrebu

Hrvatska vojska postavila je dodatne šatore ispred Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ te Veterinarskog fakulteta, za obavljanje trijažnih postupaka tijekom pandemije koronavirusa.

"U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja koronavirusa, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu, sukladno Odluci ministra obrane i zapovjedi načelnika Glavnog stožera OSRH, pružili su potporu postavljanjem po tri polja šatora", priopćeno je iz MORH-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene