Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobra vijest!

Švicarska ažurirala listu rizičnih zemalja: Hrvatska na popisu sigurnih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u Švicarskoj uvrštena na popis sigurnih zemalja za realizaciju putovanja, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji koje pokriva i švicarsko tržište

Švicarsko ministarstvo zdravstva ažuriralo je listu rizičnih zemalja pa se tako od 18. kolovoza na listi rizičnih zemalja nalaze Albanija, Andora, Aruba, Belgija, Belize, Färòer, Gibraltar, Guam, Indija, Malta, Monako, Namibija te Španjolska, uključujući Baleare.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

''Uvrštenje Hrvatske na popis sigurnih zemalja za realizaciju putovanja na tržištu Švicarske potvrda je da smo u pojedinim državama i dalje percipirani kao stabilna i sigurna turistička destinacija. Međutim, na konačne odluke zemalja, osim epidemiološke situacije, utječu i gospodarsko-ekonomski interesi svake pojedine zemlje'', izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Također je naglasio da je daljnje pridržavanje mjera nužno kako bismo i tijekom rujna te posezone uspješno realizirali turistički promet s inozemnih tržišta.

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu kolovoza s tržišta Švicarske ostvareno gotovo 140.000 noćenja, što je 82 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju, dok je u dosadašnjem dijelu godine s ovog tržišta ostvareno oko 510.000 noćenja, što je 55 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju. Najviše noćenja švicarski su turisti ostvarili u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene