Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2021. će biti bolja

Ministar Horvat: "Tko si od poslodavaca isplati didvidendu, morat će vratiti novac od mjera"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta rekao je kako nema mjesta za isplatu dividendi te najavio da kreće isplata pomoći za travanj.

"Korona je specifična situacija, svi smo u istim problemima, a mi smo se najbolje othrvali u Europi. Siguran sam da ćemo uz ovih 7, 8 ili 9 posto projekcije pada i određeni broj sačuvanih radnih mjesta i firmi kroz akcelerator i europskog novca, stvoriti dobre pretpostavke da se brže oporavljamo", rekao je ministar Darko Horvat u nedjelju u emisiji Točka na tjedan na N1 televiziji. 

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović - 1 gost dnevnika nove tv Branko Bačić otkrio kad je zadnji put komunicirao s Josipom Rimac, komentirao i maske u Saboru: "Tko je neće nositi, bit će izbačen" Darko Horvat testirao se Ministar Horvat u samoizolaciji, njegova pomoćnica ima koronu: ''Nemam nikakvih simptoma, radim od kuće''

Nije do kraja objasnio kako će tehnička Vlada isplaćivati potpore. Rekao je da imaju legitimitet za sve što je u proračunu, europski novac te instrumente za zaduživanje.

"Mjere su 3 plus 3 mjeseca, druga tri mjeseca možda pod drugačijim okolnostima, možda pod strožim pravilima“, rekao je Horvat.

Pun optimizma, dodao je da vjeruje da će do kraja godine postojati cjepivo protiv koronavirusa te da će u 2021. biti novi investicijski ciklus, gospodarski rast te da će iduća sezona sigurno biti puno bolja. 

Rekao je da će do kraja mjeseca biti isplaćen financijska sredstva za plaće za travanj. 

"Počinju isplate za četvrti mjesec, radi se i na monitoringu, da spriječimo one koji žele zloupotrijebiti. Bit će modifikacija mjera i kontrole će biti i kod plaća i kod kredita“, najavio je.

Ponovio je da nema mjesta za isplatu dividendi te kolege zamolio za solidarnost zbog održanja likvidnosti dok država dijeli proračunski novac 'šakom i kapom' za spas gospodarstva.

"Ako molba ne upali, oni koji su varali, morat će taj novac vratiti", ustvrdio je.

Rekao je i da je nedjelja zasad neradna jer je to trgovinski nejneaktivniji dan.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene